KATEGORIJE

PRIKAZI

Philips Brilliance 499P9H

Philips Brilliance 499P9H

Osim što pruža jedinstveno iskustvo korišćenja dva monitora široke dijagonale u jednom uređaju, višestruko nagrađivani Philipsov model donosi i funkcije za povećavanje produktivnosti, kao što su USB-C i iskačuća veb kamera sa podrškom za Windows Hello…

Oukitel WP5

Oukitel WP5

Kada je potrebno da telefon koristite u zahtevnim vremenskim usloviima gde vas vrebaju sneg, kiša, blato ili pak visoke temperature, sunce i prašina, jedino sigurno rešenje može biti neki robusni model iz teške kategorije poput novog pulena kompanije Oukitel...

BenQ BL2480T

BenQ BL2480T

Kada se u biznis klasi nađe monitor koji donosi spoj slim dizajna, fleksibilnog podešavanja položaja, visoke rezolucije, te inteligentnih opcija prilagođavanja reprodukcije slike, jasno je da na stolu dobijate znatno više od uobičajenog  kancelarijskog modela…

AKTUELNO

 

Vesti

Fujitsu Technology "IT Future Roadshow 2009"

Napisao prota, 2009-07-03 05:07:43 u Dogadjaji

Kompanija "Fujitsu Technology Solutions" je na skupu "IT Future Roadshow 2009" koji je održan 26. juna u Beogradu, predstavila poslovnim korisnicima informacionih tehnologija iz Srbije najvažnije promene i novitete u svom poslovanju i ponudi na tržištu, do kojih je došlo njenom potpunom integracijom u Fujitsu grupu, ozvaničenom 1. aprila ove godine. Na ovom redovnom godišnjem susretu sa korisnicima, prvom u novoj organizaciji, prezentovani su takođe tehnološki noviteti i trendovi u domenu dinamičkih IT struktura, serveri, sistemi za skladištenje podataka i rešenja ove kompanije i njenih partnera – sa fokusom na virtuelizaciji IT okruženja i optimizaciji korišćenja ovih resursa u firmama.

Novom organizacijom u okviru Fujitsu grupe, predstavništvo kompanije Fujitsu Technology Solutions u Beogradu zaduženo je za tržišta Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Tim predstavništva koji čine tehnološki stručnjaci i konsultanti za podršku prodaji i partnerskoj mreži nije promenjen, dok je za novog direktora predstavništva imenovan Nebojša Bjelotomić, dosadašnji regionalni menadžer prodaje.

"U domenu naše lokalne strategije, principa i načina rada – situacija je gotovo nepromenjena: nastavljamo da poslujemo isključivo preko postojće mreže svojih lokalnih partnera, kojima ne konkurišemo na ovom tržištu", rekao je tom prilikom Nebojša Bjelotomić, i naglasio da se osim globalnih promena, najpre u nazivu kompanije i brendu proizvoda, u lokalnom poslovanju neće mnogo toga promeniti. "To je i našim klijentima u Srbiji i zemljama za koje smo zaduženi izuzetno značajno zbog toga što se ova krupna promena za nas, nije odrazila na kontinuitet njihovog planiranja i rada, i našu već uhodanu saradnju", naglasio je on.

Prema globalnoj strategiji, Fujitsu Technology Solutions je u okviru Fujitsu grupe zastupljen pre svega u Evropi i predstavlja motor njenog globalnog razvoja u domenu servera na Intel platformi, kao i sistema za skladištenje podataka; ekspertiza i znanje su tako, u ovom domenu, i dalje koncentrisani u Augsburgu, u Nemačkoj.

"Takva globalna organizaciona struktura pogoduje i poslovanju lokalnog predstavništva zato što i dalje možemo da brzo da reagujemo i odgovorimo potrebama ovdašnjih klijenata, delom zahvaljujući i tome što su i ljudi u centrali sa kojima smo i do sada sarađivali i razmenjivali informacije i dalje na istim pozicijama" istakao je Nebojša Bjelotomić.

U domenu portfolija proizvoda i rešenja kompanije, koji je u okviru Fujitsu grupacije globalizovan i optimizovan, promene koje će se bitnije odraziti na ovo tržište odnose se prvenstveno na bolju pristupačnost i funkcionalnu prilagođenost ponude korisnicima manjih i srednjih organizacija.

Kompanija se intenzivnije usredsređuje na tehnologije koje donose najveću vrednost informacionih tehnologija firmama – infrastrukturu koja obuhvata servere, sisteme za skladištenje podataka i dinamička rešenja za optimalno korišćenje računarskih resursa, i zadržava optimizovanu ponudu klijentskih rešenja u koja spadaju i prenosivi i stoni računari sa pratećim komponentama.

Skup Fujitsu Technology Solutions "IT Future Roadshow 2009" realizovan je u saradnji sa globalnim partnerima, kompanijama EMC, NetApp i Intel – i tematski primarno orijentisan na rešenja za virtuelizovana IT okruženja. Organizator je najveću pažnju posvetio novom PRIMERGY BX900 sistemu, potpuno dinamičkoj serverskoj infrastrukturi u jednoj blejd-server "kocki", koji rešava infrastrukturne probleme korisnika. Uz pomoć PRIMERGY BX900 sistema organizacije mogu dinamično da se prilagođavaju različitim scenarijima korišćenja IT-ja, istovremeno povećavajući agilnost svojih IT infrastruktura i smanjujući troškove.

Lokalni partneri kompanije u domenu sistem-integracije – PSC, Spinnaker New Technologies, Pan Computers, Saga, Siemens i Informatika – predstavili su svoje reprezentativne projekte u Srbiji među kojima su i digitalno arhiviranje, praćenje i kontrola emitovanog programa za Republičku radiodifuznu agenciju (RRA), zatim izgradnja sistema visoke pouzdanosti u kompaniji ChipCard, konfiguracija visokodostupnog Fujitsu Technology Solutions „X10Sure“ rešenja na VMware virtuelizacionoj platformi u kompaniji DIS, i drugi projekti.