Epson WorkForce WF-2530WF

Napisao 5, 2012-12-04 15:00:07 u Opis - dugi

Nema radnog okruženja kome nije potreban dobar multifunkcijski uređaj sposoban da odgovori na najrazličitije zahteve – od štampe, preko kopiranja i skeniranja do slanja Fax dokumenata. Ponuda ovih uređaja na tržištu nikada nije bila bolja, pa korisniku preostaje samo da odluči da li je njegovim potrebama više odgovara  inkjet ili laserska tehnologija, te da se odluči za neko od dostupnih rešenja u željenom segmentu.

 

Ukoliko se radi o manjim radnim grupama inkjet MF mašine uglavnom predstavljaju bolji i cenovno prihvatljiviji izbor, a kompanija Epson je u ovoj kategoriji vodeće ime na tržištu i njihov najveći proizvođač. Nekoliko aktuelnih MF modela iz nove WorkForce familije ovog proizvođača već smo imali priliku da upoznamo poslednjih meseci, a ovoga puta do nas je stigao jedan od njenih najpovoljnijih predstavnika – uređaj pod oznakom WF-2530WF.

 

 

 

Kompaktan multifunkcionalac

 

U dizajnerskom pogledu ovo je jedan od najkompaktnijih (392x377x221mm) i najlakših (5.9kg) MF uređaja iz WorkForce porodice, koji kao i njegova naprednija braća objedinjuje četiri osnovne funkcije (štampanje, kopiranje, skeniranje i faksiranje). Pored ovaka relativno malih dimenzija uređaj poseduje ADF za brzo i jednostavno kopiranje velikog broja dokumenata i moćan prenosni mehanizam sa kojim može da produkuje do 34 mono, odnosno 18 kolor otisaka.

 

Vizuelno, a pre svega funkcionalno važan detalj predstavlja odlično osmišljena kontrolna tabla sa malim monohromatskim displejom sa ispisom u dva reda, kao i mnoštvom upravljačkih tastera koji olakšavaju upravljanje svim opcijama direktno na samom uređaju.

 

 

Kako je u pitanju model koji nije namenjen za velike radne grupe, kapacitet ugrađene fioke iznosi do 100 listova papira, odnosno 20 listova kada je u pitanju specijalni photo papir. Inače maksimalan obim štampe na mesečnom nivou iznosi oko 3000 listova mesečno.

 

Polje na kome je WF-2530WF može da parira i mnogo moćnijim uređajima odnosi se na odlične mogućnosti povezivanja, pa osim direktne veze sa računarom putem USB interfejsa, tu je i opcija WiFi konekcije. To omogućuje jednostavno povezivanje na lokalnu mrežu i odgovarajuće uređaje u okruženju uz automatski set-up, bez potrebe da manuelno podešavate pojedinačne parametre.

 

Takođe, implementirana je i opcija nazvana Epson Connect koja omogućuje da sa svojih mobilnih uređaja poput smart telefona ili tablet računara zadajete naredbu za štampu sa bilo koje udaljene tačke, slanjem komande na e-mail adresu štampača, i ona će se direktno izvršiti. Ugrađeni Remote Printer Driver obezbeđuje veliku fleksibilnost štampe sa računara gde god da se nalazite, a podržane su i Apple AirPrint i Google Cloud print opcije.

 

 

 

Kvalitet štampe

 

Maksimalna rezolucija štampe kod WF-2530WF multifunkcionalca podešena je na 5.760x1.440dpi dok su rezolucije ostalih funkcija znatno manje. Tako prilikom skeniranja podržana je rezolucija od 1.200x2.400 dpi, uz brzinu od 7msec/lin u 300 dpi kvalitetu.

 

Kao što možete predpostaviti osnovu i ove Epson MF mašine čini Micro Piezo glava za štampanje koju mastilom pohranjuju četiri odvojena DURABrite Ultra ink patrona (CMYK). Mastilo koje se u njima nalazi brzo se suši i daje profesionalne otiske otporne na vlagu, te i ukoliko dođe do slučajnog kontakta sa kapljicama tečnosti otisak se neće pretvoriti u ružne mrlje, te se u potpunosti može koristiti za štampu zvaničnih dokumenata. Kada se priloženi kertridži potroše, zamena se obavlja veoma lako i jednostavno, a dostupna je i XL opcija koja donosi do 2.5 puta veći obim štampe.

 

Sam kvalitet štampe koju WF-2530WF multifunkcionalac nudi, a koji se odnosi na oštrinu i intezitet boja, za svaku je pohvalu. Pigmenti su verno reprodukovani, uz visoki stepen detaljnosti u svim segmentima. Izobličenja nismo primetili čak ni pod lupom što je posledica ravnomerne veličine kapljice koja se formira u Micro Piezo postupku nanošenja boje na papir. Odličan kvalitet štampe, prati i zavidan kvalitet kopija, kao i dobri skenovi, tako da i u ovim segmentima možete računati na vrhunske rezultate.

 

 

 

Zaključak

 

Iako ne pripada nekoj višoj klasi MF uređaja i cenovno predstavlja veoma povoljno rešenje, Epson WF-2530WF je jedan veoma dobro zaokružen proizvod koji u manjim kancelarijskim okruženjima može da zadovolji različite potrebe.  Pored toga što objedinjujuje 4 funkcije, donosi i ADF dodatak za multi-paging skeniranje i kopiranje, a uz WiFi opciju povezivanja i Epson Connect mogućnost udaljene štampe, predstavlja veoma fleksibilno i svestrano rešenje.

 


Proizvođač Epson
Model WF-2530WF
Funkcije štampa, skener, kopir, faks
Tehnologija štampe 4-kolorni inkjet printer, Epson DURABrite Ultra
Brzina štampe 18 ppm (kolor) / 34 ppm (mono)
Rezolucija štampe 5,760 x 1,440 dpi
LCD panel Monohromatski, 2 linije ispisa
Skener Contact image sensor (CIS), 300 dpi
Povezivanje USB 2.0, WiFi (802.11b/g/n)
Faks PC Fax, Memory Reception, Auto Redial, Speed Dial
Fioka za papir 100 listova / 20 foto papira
Dodatno ADF, Epson Connect
Dimenzije 392 x 377 x 221 mm
Težina 5.9 kg
Cena 13.642,00 Din
Kontakt www.ewe.rs

 

Autor: Dejan Stojanović