HP Advantage Deskjet 3525

Napisao 5, 2012-10-07 12:37:52 u Opšte vesti

Multifunkcijski uređaji bazirani na inkjet tehnologiji nikada nisu bili popularniji nego sada, što zbog sve boljeg kvaliteta štampe koji nude, što zbog veoma primamljivih cena po kojima se prodaju. Sa druge strane tržište je krcato najrazličitijim modelima MF inkjet mašina, međutim malo je onih koje zaista mogu da isprate ono što je napisano u njihovim specifikacijama.

 

Kao odgovor na potrebe kupaca koji žele pouzdana i ekonomična rešenja HP je nedavno predstavio novu familiju inkjet multifunkcionalaca pod nazivom Advantage, sa kojom je kako navode u ovoj kompaniji pokrenut i potpuno nov koncept štampanja. Tu se pre svega misli na mogućnost produkcije i do dva puta više stranica za istu cenu, ali i primena niza inovativnih tehnoloških rešenja među kojima se ističe funkcija direktne bežične štampe prisutna na većini novih modela.

 

Među predstavljenim multifunkcionalcima iz ove nove linije štampača našao se i uređaj pod oznakom Advantage Deskjet 3525, kao napredno rešenje koje svojim performansama ali i povoljnom cenom predstavlja odličan izbor za kućne korisnike i manja kancelarijska okruženja.

 

 

 

Visok kvalitet štampe

 

Advantage Deskjet 3525 je tipičan predstavnik modernih inkjet multifunkcionalnih mašina, kompaktnog dizajna, sa potpuno svedenim izgledom, koji je istovremeno i veoma vizuelno atraktivan. Krase ga blago zaobljene ivice, velika ravna gornja površina i karakteristična komandna tabla sa displejom preko koga se može upravljati svim njegovim funkcijama (štampanje, kopiranje i skeniranje) i to potpuno nezavisno od računara. Uređaj je napravljen je od pune plastike vrhunskog kvaliteta, koja pruža mogućnost lakog održavanja i nije podložna grebanju i oštećenjima, što verujemo da će posebno ceniti napredniji korisnici.

 

Osnovu ovog modela čini inkjet štampač koji po pitanju performansi donosi produkciju do 8 mono, odnosno 7.5 kolor otiska u minuti, a fotografije dimenzija 10x15 cm formira za 19 sekundi, što brzinski možda i nije najbolji rezultat u klasi, ali sa druge strane kvalitet otiska je veoma visok.

 

Kada već govorimo o kvalitetu štampe treba reći da su pigmenti gotovo besprekorno reprodukovani, kao i detaljnost koja je izuzetno dobra bilo da je u pitanju produkcija dokumenata ili fotografija, uz mogućnost automatske obostrane štampe te dvostruko veći obim po istoj ceni koštanja. Rezolucija štampe se kreće od standardnih 600x1200 dpi za mono produkciju, dok se prilikom štampe u boji dobijaju otisci u kvalitetu do čak 4800x1200 dpi, ali je za maksimalne rezultate potreban i odgovarajući papir poput preporučenih HP photo varijanti.

 

Inače treba reći da kertridži za mastilo kojih ima 4 (black, cyan, magenta, yellow) mogu biti individualno zamenjeni, čime se ekonomičnost povećava na najviši mogući nivo jer dopunjujete samo onu boju koja je potrošena do kraja.

 

 

 

Dodatne funkcije

 

Uz dobar kvalitet otisaka i ekonomičnu upotrebu Advantage Deskjet 3525 podržava  i funkcije skeneriranja i kopiranja. Flatbed skener donosi optičku rezoluciju do 1200 dpi, uz pokrivanje površine od 216 x 297 mm, a skenove možete automatski snimiti u formatima kao što su JPEG, TIFF, PDF, BMP, PNG. Sa druge strane kopiranje je podržano do 600 dpi kvaliteta, uz mogućnost uvećanja kopije u rasponu od 25 do 400 procenata u odnosu na originalni dokument.

 

Međutim, ono što posebno odlikuje većinu novih modela iz HP Advantage serije odnosi se na mogućnost bežičnog povezivanja sa drugim uređajima, što pruža i neke specifične načine korišćenja. HP Deskjet 3525 tako pored USB 2.0 standarda podržava i wireless (WiFi 802.11b/g/n) komunikaciju, koja podrazumeva i WiFi bežični print, kao i opciju HP ePrint mobilnog štampanja.

 

Naime možete biti povezani na lokalnu računarsku mrežu bežičnim putem pomoću WiFi standarda, a uz novu HP wireless direct printing opciju korisnicima je omogućeno da jednostavno štampaju i sa mobilnog telefona koji ima wireless pristup i to bez prisustva mreže ili rutera. Takođe, sa svog telefona, tableta ili notebook računara možete štampati i sa udaljenih tačaka pristupom preko interneta. Sve ovo čini da funkcionisanje i štampanje u kućnim i kancelarijskim uslovima dobije jednu sasvim novu i naprednu dimenzju upravljanja dokumentima!

 

 

 

Zaključak

 

HP je očigledno ozbiljno pristupio dizajnu nove serije multifunkcionalnih inkjet uređaja, a negde u sredini ponude našao se i model Advantage Deskjet 3525. Ovaj moderni štampač spada u cenovno povoljnije modele koji za relativno malo para donosi kvalitetnu štampu, skeniranje i kopiranje, dok opcija bežičnog printa pruža mogućnost kontrole i sa udaljenih lokacija ili pak direktne štampe sa mobilnih uređaja koje držite u rukama. Ovakav moderan pristup, uz ekonomičnu ekspoataciju, preporučuju Deskjet 3525 kao odlično rešenje za kućnu upotrebu, pa čak i poslovna okruženja ukoliko nemate velike zahteve po pitanju velike količine štampanog materijala – tada već treba potražiti neki profesionalniji uređaj.

 

 


 

Proizvođač HP
Model Advantage Deskjet 3525
Tip uređaja InkJet MF uređaj
Funkcije štampač, skener, kopir
Brzina štampe do 8 ppm (black) / do 7.5 ppm (kolor)
Štampa fotografija do 19 sec 10x15 cm photo (draft)
Kvalitet štampe do 1200x600 dpi (black) / do 4800x1200 dpi (kolor)
Displej 5 cm Hi-Res Monochrome LCD
Broj kertridža 4 (black, cyan, magenta, yellow)
Rukovanje papirom 80 strana na ulazu / 15 strana na izlazu
Dvostruka štampa da, automatski duplex
Skener Flatbed, do 1200 dpi, 24-bit
Kopir do 600 dpi, 25 do 400% uvećanje
Interfejs Hi-Speed USB 2.0, WiFi 802.11b/g/n
Bežična štampa HP ePrint, HP wireless direct printing, Apple AirPrint
Dimenzije 440 x 381 x 440 mm
Težina 5 kg
Cena 9.990,00 Din
Kontakt www.comtradeshop.com

 

Autor: Dejan Stojanović