KATEGORIJE

Epson WorkForce Pro WP-4535 DWF

Napisao 3, 2012-02-07 02:13:16 u Opšte vesti

Nijedna kancelarija danas ne može zamisliti efikasno obavljanje posla bez kvalitetnog multifunkcijskog uređaja. Oni su brzi, laki za korišćenje i obezbeđuju vam najneophodnije funkcije u manipulaciji dokumentima, pogotovo ukoliko se odlučite za neki od naprednih InkJet printera koji su u stanju da pruže kvalitet štampe jednak laserskim modelima, ali donose i štampu u boji sa daleko većom isplativošću prilikom ekspoatacije. Upravo ovakve karakteristike donosi model iz WorkForce Pro porodice štampača kompanije EPSON, koji nam se čini kao optimalan izbor ukoliko tražite isplativo “sve u jednom” rešenje. Dakle, upoznajmo se sa uređajem pod nazivom EPSON WorkForce Pro WP-4535 DWF.

 

 

 

Vredni radnik

 

WorkForce Pro WP-4535 DWF je jednostavno dizjnirana inkjet mašina koja objedinjuje četiri funkcije u jednom kućištu, te pruža mogućnost štampe, skeniranja, kopiriranja, kao i fax funkciju. Malih je dimenzija i kompletno je napravljen od kvalitetne plastike, a dostipan je u standardnim “kancelarijskim” bojama, tako da će se sasvim lepo uklopiti u sva radna okruženja gde se može koristiti.

 

Strukturno i fizički WP-4535 DWF se veoma malo razlikuje od od ostalih WorkForce Pro multifunkcionalaca iz Epson-ove ponude, ali ipak ima sitnica koje ga čine posebnim. Na prvom mestu to je nešto brži prenosni mehanizam zahvaljujući kome može da produkuje do 26 mono, odnosno 24 kolor otisaka, a zatim i sjajno implementirana Micro Piezo tehnologija, sa kojom ovaj model postiže otiske neverovatne detaljnosti i izuzetno dobre reprodukcije boja.

 

WorkForce Pro WP-4535 DWF za štampanje koristi DURABrite Ultra ink mastila koja su se pokazala odlično kod produkcije grafičkih i tekstualnih dokumenata, a kada zatreba mogu da posluže i za štampanje fotografija, mada to nije primarna funkcija ove MF mašine. Zanimljivo je da preko drajvera možete regulisati potrošnju mastila, ali ne samo klasičnom promenom rezolucije već i finom kontrolom veličine kapljice koja padne na list. Na ovaj način može se uštedeti i do 30% mastila čime se dobija na dodatnoj ekonomičnosti.

 

Za upravljanje svim funkcijama na uređaju je zadužena komforno odrađena kontrolna tabla, sa 2.5-inčnim kolor LCD displejom, preko koje možete vršiti i neka ozbiljna setovanja bez posredstva računara.

 

Funkcija skenera obezbeđuje kvalitetne kopije, sa optičkom rezolucijom od 1.200dpi, uz opcije uvećanja u rasponu od 25-400%, auto-fit funkcijom, te skeniranjem pravo na USB ili PC, kao i direktno u PDF format ili u obliku tako da skenirani dokument možete odmah poslati putem e-maila. Takođe, recimo i to da skeniranje može da se obavi klasično polaganjem dokumenta na flatbed skener, ali i postavljanjem u ADF kada je podržana i duplex funkcija. Naravno duplex opcija važi i za štampu, što potvrđuje da ovaj uređaj predstavlja veoma ozbiljno rešenje koje ima odgovor na najrazličitije zahteve od strane korisnika.

 

 

 

Konektivnost

 

Savremeno radno okruženje podrazumeva da više korisnika može da pristupa raspoloživim uređajima i koristi njihove funkcije, a kako je Epson WorkForce Pro WP-4535 DWF namenjen za rad upravo u takvim sredinama, očekivano donosi i odličnu konektivnost. Pre svega uređaj poseduje klasično mrežno rešenje, jer dolazi sa Fast Ethernet LAN 10/100 konekcijom, te mu korisnici povezani na lokalnu mrežu lako pristupaju i zadaju željene komande. Pojedinačni računar se može klasično povezati putem USB interfejsa, a u skladu sa trendovima bežične komunikacije, WP-4535 DWF podržava i Wi-Fi 802.11b/g/n standard, sa obezbeđenim protokolima za zaštitu podataka - WEP enkripcija 64/128bit i WPA2-PSK (AES/TKIP) enkripcija.

 

Međutim, mogućnost bežične komunikacije je proširena i uz pomoć Epson Connect opcije za štampu iz pokreta, pravo sa vašeg smartphonea, tableta, notebook ili desktop računara, uz napomenu da su podržani i Apple uređaji (Apple AirPrint) bez potrebe da instalirate dodatne aplikacije, drajvere i slično. Tako uz pomoć Epson iPrint alata to možete obaviti direktno sa navedenih uređaja, samo uspostavljanjem WiFi veze, ali i sa neke udaljene lokacije korišćenjem Email print opcije.

 

Naime, ovaj veoma zgodan alat omogućuje da definišete jedinstvenu e-mail adresu za ovaj štampač, te da kada god treba da odštampate neki dokument, čak i ukoliko niste u njegovoj blizini, to možete obaviti na veoma jednostavan način, slanjem e-mail poruke na navedenu adresu. Dokument će tada biti automatski odštampan i dostupan u vašoj kancelariji, a da ste ga uputili možda i iz pokreta, dok ste u kolima, na sastanku i sl.

 

 

 

Zaključak

 

Kada se sagleda šta sve WorkForce Pro WP-4535 DWF donosi, možemo reći da pojam multifunkcionalnosti dobija na punom značenju. Ovaj zaista svestrani uređaj će vam obezbediti efikasno i ekonomično funkcionisanje prilikom manipulacije dokumentima, jednostavan rad u manjim i srednjim radnim grupama, uz fleksibilne mogućnosti pristupa i zadavanja naredbi od strane korisnika. Cena mu je dobro odmerena, možda nešto viša u odnosu na uobičajena rešenja u okviru InkJet kategorije štampača, ali ako uzmemo u obzir njegovu ekonomičnost i viskok kvalitet otiska, te širok opseg funkcija, smatramo da predstavlja veoma dobru investiciju za vašu kancelariju.

 

 


 

Proizvođač EPSON
Model WorkForce Pro WP-4535 DWF
Tip uređaja MFP 4-u1 (štampač, skener, kopir, faks)
Procesor 333MHz
Memorija 128MB
Displej 2.5 inch TFT colour LCD
Tehnologija štampe InkJet (Epson DURABrite® Ultra ink)
Glava štampača Epson Micro Piezo™
Format papira A4
Brzina štampe 26ppm / 24ppm (mono / kolor)
Rezolucija štampe 4.800dpi x 1.200dpi
Tip skenera CIS senzor
Rezolucija skeniranja 2.400dpi x 1.200dpi
Rezolucija kopiranja 1.200dpi x 600dpi
Uvećanje (zum) Pri skeniranju: 25% - 400%
Brzina kopiranja 13ppm
Povezivanje USB 2.0, Wi-Fi 802.11b/g/n, LAN 10/100Mbps, RJ-11
Kapacitet fioke 250 listova
Dodatno Duplex štampa
Dimenzije 460mm x 420mm x 341mm
Težina 13.8 kg
Cena 35.033,00 Din
Kontakt www.ewe.rs

 

Autor: Dejan Stojanović