KATEGORIJE

PRIKAZI

Oukitel U18

Oukitel U18

Elegantni Oukitel U18 pripada klasi cenovno pristupačnih pametnih telefona, ali sa specifikacijama dovoljnim da zadovolje čak i one zahtevnije korisnike...

BenQ PhotoVue SW271

BenQ PhotoVue SW271

Sa dijagonalom ekrana od 27 inča, 4K rezolucijom i ozbiljnim IPS panelom PhotoVue SW271 monitor pretenduje da bude jedan od najboljih monitora u svojoj klasi ove godine...

BenQ MX532

BenQ MX532

Povoljan kompaktan projektor koji donosi ekonomičnu potrošnju uz XGA rezoluciju i multiplatformsko digitalno povezivanje…

AKTUELNO

 

Vesti

Najnoviji D-Link adapteri za umrežavanje putem strujne instalacije DHP-343 i DHP-342

Napisao prota, 2009-09-10 15:34:45 u Najave

Kompanija D-Link, jedna od vodećih u svetu na području razvoja, dizajna, te proizvodnje mrežne i komunikacione opreme za sve segmente korisničkog i poslovnog okruženja, predstavila je inovirana rešenja PowerLine adaptera za umrežavanje putem strujnih instalacija: DHP-343 i DHP-342. Navedeni novi uređaji omogućuju korisnicima da prošire svoju kućnu mrežu priključivanjem i do 4 uređaja preko postojećih električnih instalacija.

D-Link PowerLine HD 4-Port Starter Kit (DHP-343), kao paket opreme sastoji se od PowerLine HD 4-portnog switch-a pod nazivom DHP-342 i jednog PowerLine HD Ethernet Adaptera pod nazivom DHP-302. Ovo sveobuhvatno rešenje sada omogućuje korisniku da u svoju mrežu jednostavno poveže i do 4 mrežna uređaja: od igračke konzole, print servera, računara ili uređaja za mrežno skladištenje podataka. Za tako nešto od sada dodatni kablovi i žice više nisu potrebni jer D-Link PowerLine tehnologija za prienos podataka koristi prednosti obične AC struje (napajanja), kao i postojećih strujnih utičnica.

 

“Naša PowerLine mrežna rešenja omogućuju korisnicima da od sada još više i još jednostavnije uživaju u prednostima digitalnog doma, potpuno pripremljenog za kvalitetan streaming HD video sadržaja, VoIP telefoniranje kao i online igranje bez situacija vremenskog zaostajanja.”, istakao je za ovu priliku Osbert Ong, rukovodilac sektora za istraživanje i razvoj proizvoda u D-Link Europe, naglasivši kako je navedena tehnologija brza i izuzetno jednostavna za upotrebu, te da dolazi kao gotovo prirodna nadogradnja D-Linkovih uređaja mrežne opreme (i žičnih i bežičnih) kojima je moguće pokriti svaki kutak kuće pa čak i tamo gde bi možda bilo prekomplikovano razvući kablove ili ostvariti jak bežični signal.

 

D-Link PowerLine uređaji uključuju se direktno u zidnu utičnicu zajedno s jednim ili četiri LAN ulaza (porta), kojima se omogućuje povezivanje raznih mrežnih uređaja kroz celu kuću. Mrežni ID na uređajima se brzo podešava jednostavnim pritiskom na taster pružajući kvalitetnu sigurnosnu zaštitu (enkripciju) koja štiti mrežu od neželjenih prodora na mrežu kao što su prisluškivanja ili “kačenja” na mrežu.

D-Link PowerLine switch-evi i adapteri u mogućnosti su da osiguraju brzinu prenosa i do 200 Mbit u sekundi, koja je posebno pogodna kod streaminga HD video sadržaja, VoIP telefoniranja ili kod online igranja, pri čemu ne dolazi do bez vremenskog zaostajanja. Kao dodatak, switch-evi podržavaju opciju QoS tehnologije proritetnog prometa čime je osigurano da multimedijalne aplikacije neće doživeti smanjenje kvaliteta prenosa ili pad za vreme pretraživanja weba ili za vreme samog procesa preuzimanja sadržaja.

 

Takođe, asortiman PowerLine proizvoda razvijen je u skladu s D-Link Green tehnologijom koja omogućuje uštedu i očuvanje energije. Tako se na primer, ukoliko se u nekom periodu ne odvija prenos podataka, adapter automatski isključuje tj. prelazi u sleep mode kako bi se uštedela  energija (struja).

 

Obe komponente koje sačinjavaju Powerline HD 4-Port Starter Kit (DHP-343) dostupne su i u pojedinačnoj varijanti.