KATEGORIJE

PRIKAZI

Oukitel WP5

Oukitel WP5

Kada je potrebno da telefon koristite u zahtevnim vremenskim usloviima gde vas vrebaju sneg, kiša, blato ili pak visoke temperature, sunce i prašina, jedino sigurno rešenje može biti neki robusni model iz teške kategorije poput novog pulena kompanije Oukitel...

BenQ BL2480T

BenQ BL2480T

Kada se u biznis klasi nađe monitor koji donosi spoj slim dizajna, fleksibilnog podešavanja položaja, visoke rezolucije, te inteligentnih opcija prilagođavanja reprodukcije slike, jasno je da na stolu dobijate znatno više od uobičajenog  kancelarijskog modela…

BenQ W2000

BenQ W2000

Vrhunski multimedijalni projektor baziran na naprednim tehnologijama i Rec. 709 standardum, korisnicima donosi jednu potpuno novu dimenziju pokretnih slika u HD formatu...

AKTUELNO

 

Vesti

Jedna instalacija, neiscrpan izvor energije i vode, uz veliku uštedu

Napisao marko, 2020-04-26 18:14:12 u Novosti

Savremeno društvo se ponovo okreće razumnim i prirodnim resursima, a to podrazumeva eksploataciju i konzumiranje solarne energije. Upravo to u suštini znači i besplatno napajanje kućnih aparata uz pomoć Sunčevih zraka preko jednostavnih i dostupnih sistema.

 

Uloženi novac u vidu kupovine opreme, montaže i instalacije će se preko smanjenih računa vratiti kroz nekoliko godina. Zato postoji nekoliko vrsta kada govorimo o sistemu napajanja i tipovima panela.

 

 

 

 

 

Postoje krovni sistemi solarne energije


Oni se po pravilu instaliraju na krovu kuće i sa samo nekoliko sati dnevnog dopunjavanja od Sunčevih zraka, mogu da zadovolje električne potrebe doma. Ipak, instalacija ovih panela je poprilično obimna i košta mnogo, zato postoje manje varijante, koje služe upravo ciljanoj grupi i tako napajaju električne uređaje, telefone, laptop računare, televizore i električne mašine i drugo…Upravo na onaj način koji će nam mesečno biti zadovoljavajući u vidu uštede električne energije.

 

 

Postoje solarni sistemi navodnjavanja


U ovom slučaju ne govorimo o domaćinstvu, vikendici ili kući. Ovde govorimo o vašem gazdinstvu, zemlji i proizvodima kojima je potrebno redovno navodnjavanje. Naravno, tu vodu do sada su crpele električne pumpe čiji konstantni rad iziskuje veliku potrošnju električne energije.

 

Ipak i tu ima jednostavnog rešenja, a ono sija iznad naših glava.

 

 

 

 

Turn Key Project d.o.o (TKP) u svojoj ponudi ima fiksne i mobilne solarne elektrane za navodnjavanje – sisteme koji uz pomoć solarnih panela pretvaraju Sunčevu energiju u naizmeničnu ili jednosmernu električnu energiju i predstavljaju efikasniju zamenu za manje ili veće dizel generatore za napajanje pumpi.

 

Sunčeva energija je besplatna, pa je tako i ovaj način navodnjavanja postao najisplativiji, a uštede na solarnim sistemima su veoma velike i s godinama su sve veće, jer, praktično Lorentz solarni sistemi za navodnjavanje ne zahtevaju održavanje i ne troše energente.

 

Instalacija i korišćenje ovih sistema je vrlo jednostavna. Uz konsultaciju sa stručnjacima iz TKP kompanije, priprema i korišćenje ovih sistema postaće najlakši prvi korak koji ćete učiniti za dobrobit vašeg domaćinstva.

 

Kada je reč o cenama, nabavka solarnih panela i sistema za navodnjavanje je postala vrlo prihvatljiva za poljoprivrednike i preduzetnike, naročito ako se uzme u obzir da je moguće dobiti i finansijske podsticaje države i fondova za njihovu nabavku.