PRIKAZI

Oukitel WP5

Oukitel WP5

Kada je potrebno da telefon koristite u zahtevnim vremenskim usloviima gde vas vrebaju sneg, kiša, blato ili pak visoke temperature, sunce i prašina, jedino sigurno rešenje može biti neki robusni model iz teške kategorije poput novog pulena kompanije Oukitel...

BenQ BL2480T

BenQ BL2480T

Kada se u biznis klasi nađe monitor koji donosi spoj slim dizajna, fleksibilnog podešavanja položaja, visoke rezolucije, te inteligentnih opcija prilagođavanja reprodukcije slike, jasno je da na stolu dobijate znatno više od uobičajenog  kancelarijskog modela…

BenQ W2000

BenQ W2000

Vrhunski multimedijalni projektor baziran na naprednim tehnologijama i Rec. 709 standardum, korisnicima donosi jednu potpuno novu dimenziju pokretnih slika u HD formatu...

AKTUELNO

 

Vesti

Ušteda električne energije – ekonomski isplativo i ekološki ispravno preko solarnih elektrana

Napisao misha, 2020-03-11 08:46:16 u Novosti

Želite da smanjite potršnju električne energije, da račun za struju bude značajno manji, da prestanu brige o načinu grejanja tokom zime ili jednostavno želite sigurno i pravo napajanje za vaše preduzeće? U tom slučaju, odgovor na mnoga pitanja dolazi iz “solarnih elektrana”.

 


Šta su solarne elektrane?


Solarne elektrane izgrađuju se i koriste se u svrhu proizvodnje električne energije posredstvom prerade sunčeve energije.

 

Pošto je sunčeva energija obnovljiva i tako neiscrpan sistem, solarne elektrane predstavljaju potencijal budućnosti i njihova primena već postaje sve više zastupljena.

 

Solarne elektrane se mogu svrstati u sledeće kategorije, ali ono zavisi od kapaciteta proizvodnje energije:

 

–     krovne solarne elektrane,


–     integrisane solarne elektrane,


–     autonomne solarne elektrane,


–     samostojeće solarne elektrane, kao i druge forme.

 

 

 

 

 

Krovne solarne elektrane, izgrađuju se na krovnim površinama stambenih i drugih objekata i namenjene su proizvodnji električne energije čija će se potrošnja obavljati u unutrašnjosti objekta.

 

Integrisane solarne elektrane predstavljaju specifičnu formu solarnih elektrani i njihovi fotonaponski moduli mogu u potpunosti da zamene i da preuzmu ulogu krovnog pokrivača.

 

 

 

 

Samostojeće solarne elektrane izgrađuju se najčešće na otvorenim površinama, tačnije na neiskorišćenim površinama zemljišta.

 

Solarne elektrane mogu da obezbede 15-70% električne energije od sopstvene potrošnje, kada objekat tokom dana ima potrošnju električne energije. Posebno, solarne elektrane su veoma isplativo rešenje za pravna lica, firme.

 

 

 

 

Isplativost investicije ulaganjem u solarnu elektranu je bolja od ulaganja novca u banku. Ukoliko tokom dana imate potrošnju energije u određenim časovima veću od 3kW, solarna elektrana za sopstvene potrebe može da Vam donese zaista dobre uštede.

 

Solarni paneli imaju garantovane performanse rada. Nakon isteka 25+ godina, solarni paneli i dalje zadržavaju preko 80% svojih početnih performansi.

 

Solarna energija je čovekov pravi izbor za zdravu sadašnjost i budućnost! Uključite se i vi u čiste tokove nove energetske revolucije. Neka vaša firma ili domaćinstvo bude primer ekološki svesno razvijenog sistema i uštedita u porekomernoj potrošnji električne energije.

 

 

 

 

Ukoliko su Vam potrebne informacije, imate još pitanja ili tražite savet u izgradnji i instalaciji solarnih elektrana, solarnog i mobilnog navodnjavanja posetite sajt TurnKeyProject kompanije ovde

 

Ukoliko ste zainteresovani za informacije i kalkulaciju za postavljanje solarnog navodnjavanja, kontaktirajte brojeve telefona na sajtu ovde

 

Za Vaše potrebe kompanija može obračunati isplativost solarne elektrane, planiranje, projektovanje i realizaciju kompletnog solarnog priključenja.