KATEGORIJE

PRIKAZI

Oukitel WP5

Oukitel WP5

Kada je potrebno da telefon koristite u zahtevnim vremenskim usloviima gde vas vrebaju sneg, kiša, blato ili pak visoke temperature, sunce i prašina, jedino sigurno rešenje može biti neki robusni model iz teške kategorije poput novog pulena kompanije Oukitel...

BenQ BL2480T

BenQ BL2480T

Kada se u biznis klasi nađe monitor koji donosi spoj slim dizajna, fleksibilnog podešavanja položaja, visoke rezolucije, te inteligentnih opcija prilagođavanja reprodukcije slike, jasno je da na stolu dobijate znatno više od uobičajenog  kancelarijskog modela…

BenQ W2000

BenQ W2000

Vrhunski multimedijalni projektor baziran na naprednim tehnologijama i Rec. 709 standardum, korisnicima donosi jednu potpuno novu dimenziju pokretnih slika u HD formatu...

AKTUELNO

 

Vesti

Kako da efikasno digitalizujete poslovanje? Rapid Move je rešenje!

Napisao prota, 2020-03-08 22:29:13 u Novosti

Sa pojavom globalizacije poslovni procesi postali su složeniji, a aktivnosti brojnije. U takvim okolnostima, finansijsko izveštavanje je veliki izazov. Pravljenje tabela u Excel-u oduzima mnogo vremena, dolazi do propusta i kašnjenja u obradi velike količine podataka. Rezultat ovakvog stanja je nemogućnost pravovremenog donošenja odluka jer menadžment sa zakašnjenjm dobija podatke o stanju kompanije, cash flow-u i drugim parametrima poslovanja.

 

Kako bi menadžeri dobili relevantne informacije za odlučivanje, ponekad je potrebno upotrebiti i nekoliko softvera. Međutim, uvođenje nove tehnologije za kompaniju predstavlja izazov jer je potrebno obezbediti brzu implementaciju rešenja, a istovremeno pojednostaviti procese.

 

 

 

 

Jedno od rešenja kojima su firme do sada pribegavale je kupovina softvera. Međutim, takva odluka je nametala potrebu za primenom jačih servera i korišćenjem nove infrastrukture koju je trebalo poručiti, instalirati, podesiti, integrisati, a kasnije i održavati. Rešavanje problema na opisani način je bilo rizično, a zahtevalo je značajno investiranje vremena i novca.

 

Kako bi domaćim firmama obezbedila primenu savremenih tehnoloških rešenja bez potrebe za velikim ulaganjima, kompanija COMING je u saradnji sa svojim partnerima omogućila implementaciju Rapid Move rešenja.

 

 

Šta je Rapid Move rešenje?


U pitanju je SAP S/4HANA platforma u COMING Cloud-u. Složena infrastruktura predstavlja simbiozu najnovijih tehnologija koju čine razne komponente, tehnologije i know-how.


Rešenje čine:

-     serveri, storage, mreža, licence, i dr. za čiju implementaciju su zaduženi inženjeri specijalizovani za svaku od navedenih oblasti;

-     nova tehnologija predstavlja platformu za inovacije (Internet of Things i Big Data);

-     unapređeni model podataka omogućava njihovu kompresiju i brzu obradu;

-     bolji interfejs obezbeđuje jednostavnije korišćenje softvera;

-     analitika – BI u realnom vremenu za brže donošenje odluka;

 

 

Zašto Rapid Move?

 

U uslovima digitalne ekonomije, kompanije imaju velika očekivanja od tehnologije koju koriste. Potrebni su softveri koji omogućavaju digitalnu transformaciju kompanije, a upravo je takav SAP S/4HANA u COMING Cloud-u.Proces digitalizacije zahteva mnogo resursa, skalabilnost i fleksibilnost. Međutim, nova platforma u COMING Cloud-u obezbeđuje generisanje test okruženja za samo jedan dan i brzo kreiranje kopija migracije, a upotrebom različitih alata sve protiče bez većih rizika.

 

 

 

 

 

Zašto implementirati novo rešenje?


Platforma SAP S/4HANA predstavlja četvrtu generaciju ERP rešenja. Savremena verzija ima bolji interfejs i novine poput Fiori-ja, a sve to radi na novoj redizajniranoj arhitekturi koja koristi manje resursa (npr. diskovnog prostora) i može obaviti mnogo više operacija za kraće vreme.

 

Nova tehnologija omogućava 10 puta veću kompresiju podataka čime se ostvaruju uštede prostora za njihovo čuvanje, a održavanje manje infrastrukture je jeftinije.

 

S/4HANA obezbeđuje 10.000 puta bolju iskorišćenost RAM memorije u odnosu na standardni ERP model. Platforma garantuje praćenje transakcija u realnom vremenu i trenutnu obradu podataka čime se štedi vreme i dobijaju kvalitetnije informacije. Kao posledica navedenih benefita, korisnici savremene tehnologije posluju efikasnije.

 

Korišćenjem novog rešenja lakše se povezuju ljudi, uređaji i poslovna mreža, što Internet of Things i Big Data koncepte čini dostupnim svim kompanijama. Takođe, savremena platforma olakšava razvoj inovativnih aplikacija za specifične potrebe.

 

Osim navedenih prednosti novog sistema, razlog za prelazak na S/4HANA rešenje je i činjenica da trenutne verzije SAP sistema neće imati podršku u skorijoj budućnosti.

 

 

Kako do novog rešenja?


SAP S/4HANA rešenje moguće je implementirati u COMING Cloud-u. Izborom pomenutog cloud provajdera u Srbiji kompanijama je obezbeđena dostupnost i sigurnost podataka, laka manipulacija sa sistemima, monitoring, skalabilnost i fleksibilnost i na kraju jednostavnost korišćenja sistema.

 

Upravo zahvaljujući COMING-u, S/4HANA je prvi put primenjena u regionu u kompaniji MSKKikinda.

 

Tokom konverzije, ispoštovane su sve SAP-ove preporuke, a korišćena metodologija je prilagođena potrebama i specifičnostima MSK-a kao i karakteristikama srpskog tržišta i zakonodavstva.

 

 

 

 

Zahvaljujući iskustvu COMING-ovih stručnjaka i dobro razrađenom planu projekta, detaljnim testiranjem i simulacijama, tokom konverzije svi poslovni procesi su se odvijali neometano. Kompanija MSK je sve vreme kupcima na vreme isporučivala proizvode, a zaposleni su minimalno angažovani tokom migracije.

 

Na kraju procesa, MSK je dobio moderan, tehnološki najnapredniji sistem sa HANA in-memory bazom podataka u koju je migrirana kompletna istorija poslovanja. Upotrebom novog rešenja, MSK-u je omogućen potpuni fokus na poslovanje.Ukoliko i Vi želite da primenite najsavremenije rešenje za digitalizaciju kompanije, zakažite konsultacije sa inženjerima COMING-a klikom na link.