PRIKAZI

Oukitel WP5

Oukitel WP5

Kada je potrebno da telefon koristite u zahtevnim vremenskim usloviima gde vas vrebaju sneg, kiša, blato ili pak visoke temperature, sunce i prašina, jedino sigurno rešenje može biti neki robusni model iz teške kategorije poput novog pulena kompanije Oukitel...

BenQ BL2480T

BenQ BL2480T

Kada se u biznis klasi nađe monitor koji donosi spoj slim dizajna, fleksibilnog podešavanja položaja, visoke rezolucije, te inteligentnih opcija prilagođavanja reprodukcije slike, jasno je da na stolu dobijate znatno više od uobičajenog  kancelarijskog modela…

BenQ W2000

BenQ W2000

Vrhunski multimedijalni projektor baziran na naprednim tehnologijama i Rec. 709 standardum, korisnicima donosi jednu potpuno novu dimenziju pokretnih slika u HD formatu...

AKTUELNO

 

Vesti

Webex sistem za edukaciju u univerzitetskom okruženju

Napisao misha, 2020-02-28 00:00:20 u Novosti

U okviru ERASMUS+ PPMA programa Evropske Unije, koji obuhvata opštu reformu javne uprave Republike Srbije, uspešno je završen projekat realizacije Cisco Webex sistema za edukaciju u univerzitetskom okruženju. Za samu tehničku implemetaciju i puštanje u rad uređaja, odabran je MDS Informatički inženjering, jedan od vodećih sistem integratora u Srbiji u oblasti mrežnog inženjeringa i infrastrukture.

 

Webex sistem za edukaciju je baziran na cloud servisima sa podrškom za 100 predavača i 5000 polaznika predavanja na daljinu, pri čemu svaki predavač i polaznik mogu da imaju svoje korisničke naloge za pristup nastavi sa bilo kog mesta korišćenjem mobilnih uređaja.

 

 

Sistem je implementiran u multimedijalnim salama na tri univerziteta, u Novom Sadu, Nišu i Beogradu. Za potrebe izvođenja i praćenja nastave na svakom od univerziteta implementiran je video konferencijski uređaj tipa Cisco Webex Room 70G2 Dual. Moderan dizajn uređaja pruža izuzetno zadovoljstvo korišćenja i povećava efikasnost svakodnevne upotrebe video konferencija.

 

Video konferencijski sistem opremljen je sa dva impozantna integrisana ekrana, kamerom za snimanje lokalnih učesnika i eksternom kamerom za precizno snimanje i praćenje predavača. Uz prisustvo integrisanih, plafonskih i stonih mikrofona, audio iskustvo u okviru konferencija je podignuto na viši nivo.

 

 

 

Instalacijom navedenog sistema, Akademskoj mreži Republike Srbije je omogućena komunikacija između univerziteta kao i obuka talentovanih državnih službenika, zaposlenih u javnom sektoru koji rade na pozicijama koje su povezane sa sprovođenjem i kreiranjem politika refome javne uprave.

 

Implementirano rešenje, kao i prateći alati za kolaboraciju obezbeđuju modernizaciju procesa nastave, kao i uvođenje veće interaktivnosti između samih učesnika.

 

Više o kompaniji MDS Informatički inženjering možete saznati klikom na link.