PRIKAZI

Philips Brilliance 499P9H

Philips Brilliance 499P9H

Osim što pruža jedinstveno iskustvo korišćenja dva monitora široke dijagonale u jednom uređaju, višestruko nagrađivani Philipsov model donosi i funkcije za povećavanje produktivnosti, kao što su USB-C i iskačuća veb kamera sa podrškom za Windows Hello…

Oukitel WP5

Oukitel WP5

Kada je potrebno da telefon koristite u zahtevnim vremenskim usloviima gde vas vrebaju sneg, kiša, blato ili pak visoke temperature, sunce i prašina, jedino sigurno rešenje može biti neki robusni model iz teške kategorije poput novog pulena kompanije Oukitel...

BenQ BL2480T

BenQ BL2480T

Kada se u biznis klasi nađe monitor koji donosi spoj slim dizajna, fleksibilnog podešavanja položaja, visoke rezolucije, te inteligentnih opcija prilagođavanja reprodukcije slike, jasno je da na stolu dobijate znatno više od uobičajenog  kancelarijskog modela…

AKTUELNO

 

Vesti

AMD Radeon RX 5600XT pomera granice performansi 1080p igranja

Napisao misha, 2020-01-10 19:32:51 u Novosti

Prema statistici najvećeg gaming servisa za digitalnu distribuciju igara – Steam, preko 70% PC igrača se igra na monitorima FullHD, tj.1080p rezolucije! S tim u vidu, sasvim je logično što je AMD kompletan fokus GPU dela svoje CES 2020 konferencije usmerio na najnoviji Radeon RX 5600XT koji je specifično dizajniran da isporuči beskompromisne 1080p performanse u svom cenovnom segmentu, ispod 300USD.

 

AMD Radeon RX 5600XT je baziran na najnovijoj RDNA grafičkoj arhitekturi i proizveden je u najmodernijoj 7 nanometarskoj litografskoj tehnologiji. Te dve stari spojene, rezultuju izvanrednom energetskom efikasnošću i premium 1080p performansama.

 

Novi AMD Radeon RX 5600XT dolazi opremljen sa čak 6GB brze GDDR6 memorije, koja je sa GPU-om povezana preko 192bitne memorijske magistrale. Baš kao i ostatak RDNA bazirane familije GPU-ova, Radeon RX 5600XT dolazi sa podrškom za najnoviji PCI Express 4.0 komunikacioni standard sa samim procesorom.

 

 

 

 

To što deli identičnu arhitekturu, sa Radeon RX 5500XT, odnosno Radeon RX 5700XT GPU-ovima, znači da Radeon RX 5600XT podržava i sve najmodernije tehnologije kao što su:

 

Radeon Boost – tehnologija koja omogućava drastično momentalno podizanje performansi prilikom brzog i dinamičnog kretanja u igrama tipa Overwatch ili Borderlands 3, gde se putem dinamičkog smanjenja rendering rezolucije, podiže broj sličica u sekundi i sama fluidnost u igranju, bez perceptivnog smanjivanja kvaliteta samog izgleda igre.

 

Radeon Anti-Lag – je tehnologija koja drastično smanjuje perceptivnu odzivnost od momenta klika na miša, do prikazivanja reakcije na displeju, čineći igre poput Apex Legends do 22% odzivnijima

 

Radeon Image Sharpening (RIS) omogućava da se podigne nivo jasnoće u igrama koje podržavaju najnovije tehnologije procesiranja umekšavanja Ivica (Antialiasing), koje se oslanjaju na temporalne algoritme antialiasinga.

 

AMD FidelityFX je paket programskih rutina i izvornog koda koji poštuje otvorene standard, a koji omogućava programerima igara laganu implementaciju u sopstvene naslove, zarad podizanja sveukupne uverljivosti i živopisnosti kompjuterski procesirane grafike.

 

Pored desktop orijentisanog Radeona RX 5600XT, AMD je uporedo lansirao i mobičnu Radeon RX 5600M verziju, kao i brži Radeon RX 5700M model. Za OEM proizvođače računara, AMD je obezbedio Radeon RX 5600, bez “X” sufiksa, koji dodatno uvećava energetsku efikasnosti, što je pogotovo blagotvorno za OEM računare, koji se poslovično isporučuju sa slabijim napajanjima.

 

Prvi veliki brend  koji će koristit novi mobilni Radeon RX 5600M jeste DELL u svom “Special Edition” G5 15 notebooku, gde će ovaj grafički processor biti uparen sa najnivijim AMD Ryzen 7 4800H mobilnim procesorom.