PRIKAZI

BenQ BL2480T

BenQ BL2480T

Kada se u biznis klasi nađe monitor koji donosi spoj slim dizajna, fleksibilnog podešavanja položaja, visoke rezolucije, te inteligentnih opcija prilagođavanja reprodukcije slike, jasno je da na stolu dobijate znatno više od uobičajenog  kancelarijskog modela…

BenQ W2000

BenQ W2000

Vrhunski multimedijalni projektor baziran na naprednim tehnologijama i Rec. 709 standardum, korisnicima donosi jednu potpuno novu dimenziju pokretnih slika u HD formatu...

Huawei P30 serija

Huawei P30 serija

Svi dostupni modeli iz P30 serije pored snažnog hardvera i superiornog dizajna u stanju su da kreiraju istinski vrhunske fotografije, kao i savršen video materijal u svim podržanim rezolucijama snimanja...

AKTUELNO

 

Vesti

Vaš notebook je naša briga!

Napisao nele, 2019-11-20 17:16:03 u Novosti

U eri mobilnosti, službenih ili turističkih putovanja nameće se potreba za pouzdanim laptopom koji uvek imate uz sebe. Bez obzira da li se radi o bitnim poslovnim izveštajima ili fotografijama voljenih, svaki podatak ima svoju vrednost i želite da vam je na dohvat ruke u svakom momentu. Da bi vaš uređaj nesmetano radio i imao dug životni vek Nepo System preporučuje preventivno održavanje…

 

 

 

 

 

Vreme praznika se bliži, lampioni su već popaljeni, grad je ukrašen. Još malo u pešačkim zonama će biti postavljene drvene kolibe sa vinom, biće hladno, ali ćemo se osećati ispunjeno. Misli će nas voditi ka retrospektivi godine koja je na izmaku. Kako ste vredno radili na poslu, renovirali kod kuće, bili na odmoru da se sunčate 10 dana ili aktivni obilazili gradove jer vas prethodna varijanta smara. Bottom line,  godina manje do te dugo očekivane penzije, iako ste na polovini staža, ali neka, strpljen-spasen što bi rekla izreka.

 

I dok razmišljate o ostvarenom/neostvarenom što ste na početku zacrtali, razmišljate koliko ste vredno radili pa je red jednom i sami sebi da kupite poklon. I odluka je pala na nov računar. Desktopi su out, nit ste gamer nit grafički dizajner nema potrebe za tim, u ovim malim čudima od laptopa ima dovoljno snage za sve vaše potrebe. Pa razmišljate koliko je tehnologija otišla daleko da je danas manje više sve postalo prenosno. Manje veličine, veće preformanse, kraći rok trajanja kad se bolje razmisli. Svake godine nove generacije softvera i hardvera izlaze da više niste ni sigurni da će uređaj biti bar u okviru aktelnih stvari u narednih 6 meseci.

 

I dok razmišljate o opravdanosti kupovine, čekate taj ključni argument koji treba da prevagne tas na vagi i da se odlučite da pazarite. Onda još više razmišljate za šta sve već svoj novi uređaj možete da koristite i onda ključni momenat, uzećete touch koji je između tableta i laptopa,  popularni hibrid, tako ćete konačno moći da se bavite pisanjem ili da odgledate tutoriale da bi ste bili konkurentniji na tržištu rada jer ranije niste sebe mogli da naterate da dođete sa posla i ponovo sednete u radnu stolicu, previše za jedan dan.

 

Odluka je pala, kupuje se 2 u 1 uređaj, onda idu slatke muke istraživanja tržišta, brend, specifikacije, cena, da li ima na stanju, prodavnice, popusti, odloženo plaćanje. Toliko parametara treba uzeti u obzir da bi se izabrala adekvatna kupovina, da se plašite da se niste previše zaglibili jer ne možete da odlučite. Na raspolaganju je uvek neko iz bliže okoline ko se doznaje bolje od vas, kum, brat, komšija sa trećeg, pa kreću konsultacije. A vi ste pedeseta osoba koja pita isto i već su im svi preko glave, pa onda kreću sa negativnim komentarima: „a  šta će ti to, pa već imaš“, „malo para si odvojio, to neće da radi“ ili krenu da vas gađaju sa nekim stručnim izrazima, a vi se pravite da razumete. Vidite da ste pogrešili što ste tražili savet, nazad na tablu za crtanje.

 

Na kraju, sami ste našli uređaj u cenovnom rangu koji je za vas prihvatljiv, kupili uređaj koji će vas verno služiti i onda dolazi momenat o kome niko od nas ne razmišlja prilikom kupovine- servisiranje koje će u jednom trenutku sigurno doći. Takođe, kao što smo već naveli tehnologija brzo napreduje, na uređajima koji su manjih veličina veliki kompromisi se prave po pitanju kapaciteta radne memorije i prostora za skladištenje. Na početku sve deluje dobro, ali kako vreme prolazi vaše potrebe će rasti. I dok u startu mislite da ste rešili problem i nema potreba za poboljšanjem, u jednom tretnuktu doći će na red odluka da ipak morate da nabavite neki nov uređaj. Pre nego što se opredelite za taj korak posetite Nepo System, servis koji je dugi niz godina na raspolaganju korisnicima i servis koji ima ogromno iskustvo na polju laptopova.

 

Za početak donesite uređaj na preventivno održavanje, jednom do dvaput godišnje, zavisno od načina korišćenja. Uklone se nečistoće, zameni se termalna pasta i uradi se dijagnostika komponenti, da jednostavno znate kakvo vam je zdravlje uređaja. Kada je laptop već tu, zamolite da vam se provere i mogućnosti za nadogradnjom. Sigurno ćete dobiti bolji savet po pitanju povećanja kapaciteta i performansi uređaja nego da pitate ljude iz vaše bliže okoline koji baš i ne vole da ih drugi zapitkuju.

 

Da sumiramo, Nepo System je servis laptopova, ovlašćen za Dell, Acer, HP i Samsung uređaje, raspolažu sa velikim iskustvom i lagerom rezervnih delova. Vi imate nov ili planirate nadogradnju postojećeg laptopa. Idealan momenat da saradnja počne kad je već godina na izmaku i svi smo u prazničnom raspoloženju. Ho-Ho-Ho što bi neki rekli. Više o Nepo System servisu možete naći na ovom link-u.