PRIKAZI

Oukitel WP5

Oukitel WP5

Kada je potrebno da telefon koristite u zahtevnim vremenskim usloviima gde vas vrebaju sneg, kiša, blato ili pak visoke temperature, sunce i prašina, jedino sigurno rešenje može biti neki robusni model iz teške kategorije poput novog pulena kompanije Oukitel...

BenQ BL2480T

BenQ BL2480T

Kada se u biznis klasi nađe monitor koji donosi spoj slim dizajna, fleksibilnog podešavanja položaja, visoke rezolucije, te inteligentnih opcija prilagođavanja reprodukcije slike, jasno je da na stolu dobijate znatno više od uobičajenog  kancelarijskog modela…

BenQ W2000

BenQ W2000

Vrhunski multimedijalni projektor baziran na naprednim tehnologijama i Rec. 709 standardum, korisnicima donosi jednu potpuno novu dimenziju pokretnih slika u HD formatu...

AKTUELNO

 

Vesti

BenQ BL2420PT – moć IPS panela!

Napisao marko, 2019-10-28 22:54:54 u Novosti

Kompanija BenQ iz godine u godinu jača svoju poziciju na tržištu monitora (i jako je popularna među domaćim kupcima), a u poslednje vreme posebno je postala zapažena po kvalitetnim i profesionalnim monitorima za obradu grafike, crtanje 3D objekata i rad sa zahtevnim grafičkim elementima. Monitor koji se posebno istakao svojim naprednim grafičkim mogućnostima nosi oznaku BL2420PT i koncipiran je kao rešenje koje donosi najviši mogući nivo detaljnosti grafici i savršenu reprodukciju boja. Ovaj monitor je već neko vreme dostupan na domaćem tržištu i pokazao se kao rešenje u koje je vredno uložiti.

 

 

 

 

Odmah da razjasnimo jednu važnu stvar, BL2420PT je monitor sa IPS panelom, što u prevodu znači da je po pitanju kvaliteta slike daleko ispred svih TN monitora na tržištu. Ovaj model ima dijagonalu ekrana od 23.8 inča i operiše rezolucijom od čak 2560×1440 piksela. Ova takozvana 2K QHD rezolucija donosi izvanredan prikaz najsitnijih detalja i dubinu suptilnih tekstura potpuno optimizovanih za najzahtevniji rad sa animacijama, vizuelnim efektima, grafikama i fotografijama.

 

Slika se prikazuje u već standardnom odnosu stranica od 16:9, dok je nativni kontrast monitora podešen na 1000:1 (dinamički je 20.000.000:1). Uglovi vidljivosti koje donosi su odlični (178° horizontalni, 178° vertikalni), mada to je generalno jača odlika svih IPS displeja. Po pitanju reprodukcije palete boja, kao i većina IPS monitora, tako i BL2420PT vidi paletu od 16.7 miliona boja i u kombinaciji sa naprednim BenQ-ovim tehnologijama za poboljšanje kvaliteta slike (Flicker-free, HDCP, Low Blue Light Mode, Senseye3) donosi korisniku jedno potpuno novo iskustvo u radu sa 3D objektima, grafikom i multimedijom. Monitor poseduje i dva zvučnika ukupne izlazne snage od 2W (2x1W RMS), međutim na njih ne treba nešto posebno računati – eksterni zvučnici su ipak zakon i neophodni/preporučljivi su u ovom slučaju!

 

Iako je reč o poprilično kompaktnom monitoru on na stolu izgleda veoma moćno i superiorno, a u tome mu najviše pomaže njegov moderan izgled i gotovo besprekorna izrada tj. upotreba posebnih materijala – lakih za održavanje i otpornih na većinu spoljnih uticaja. BenQ je na ovom monitoru svakom detalju posvetio maksimalnu pažnju stavljajući do znanja budućim vlasnicima da sa BL2420PT monitorom nema igranja i da je reč o zaista veoma naprednom rešenju koje superiorno prkosi konkurenciji u klasi. Dodatnu vrednost ovom monitoru daje i skup konektora kakav se samo viđa na najnaprednijim ekranima.

 

 

 

 

Proizvođač je u okviru ovog monitora implementirao set najnaprednijih tehnoloških rešenja, koje u ovom slučaju dolaze do maksimalnog izražaja i pune primenjivosti jer IPS displej to dozvoljava. U osnovi šta god da gledate, uživaćete u glatkom prikazu brzih akcionih scena na ekranu, savršenim grafičkim detaljima i dinamičnim 3D objektima. Odziv piksela od 5ms je zaslužan za jasan prikaz bez mutnih slika i zrnastih sekvenci. Maksimalno pozadinsko osvetljenje od 300cd/m² raspoređeno iza ekrana ovog monitora slici daje upečatljiv kontrast tako što svetlo usmerava tamo gde je najpotrebnije. Krajnji rezultat je oštriji prikaz sa boljim doživljajem dubine, bez obzira na sadržaj koji se prikazuje.

 

Sam kvalitet slike je pak posebna priča i verujemo da ćete kao i mi biti zakucani za stolicu kada pustite neki moćan i dinamičan multimedijalni zapis, SF film poslednje generacije u visokoj rezoluciji ili akciju sa nekim kompleksnim 3D objektom. Ipak ovo je monitor namenjen pre svega profesionalcima poput grafičkih dizajnera kojima je posebno važna verna reprodukcija slike i boja. Baš za njih BenQ je razvio posebnu AQCOLOR tehnologiju koja obezbeđuje 100% pokrivenost raspona boja u sRGB paleti. To ne važi samo za statične slike, već se visoke performanse prikaza zadržavaju i u dinamičkom okruženju.

 

BenQ BL2420PT je definitivno monitor visokog kvaliteta kod koga nema mnogo kompromisa. Dizajniran za visoke radne performanse i rad sa ozbiljnim detaljima ovaj IPS monitor zaslužuje da dobro razmislite o njemu, pogotovo ukoliko ste zahtevni prohesionalac na polju dizajna, obrade slike i videa. Pored toga što ga krasi moderan dizajn i sjajne radne karakteristike on je i kvalitetno napravljen tako da oko njega nema puno muke po pitanju održavanja. BL2420PT je u osnovi dobitna kombinacija za svakog ko traži vrhunski IPS monitor, odnosno monitor na kome će da crta i radi sa grafikom, povremeno se dobro zabavi ili jednostavno uživa u kristalno jasnoj slici. Za ono što donosi na radni sto i cena mu je više nego korektna.

 

Cena: 32.000,00 dinara