KATEGORIJE

PRIKAZI

BenQ BL2480T

BenQ BL2480T

Kada se u biznis klasi nađe monitor koji donosi spoj slim dizajna, fleksibilnog podešavanja položaja, visoke rezolucije, te inteligentnih opcija prilagođavanja reprodukcije slike, jasno je da na stolu dobijate znatno više od uobičajenog  kancelarijskog modela…

BenQ W2000

BenQ W2000

Vrhunski multimedijalni projektor baziran na naprednim tehnologijama i Rec. 709 standardum, korisnicima donosi jednu potpuno novu dimenziju pokretnih slika u HD formatu...

Huawei P30 serija

Huawei P30 serija

Svi dostupni modeli iz P30 serije pored snažnog hardvera i superiornog dizajna u stanju su da kreiraju istinski vrhunske fotografije, kao i savršen video materijal u svim podržanim rezolucijama snimanja...

AKTUELNO

 

Vesti

Budućnost je stigla – šta žele današnji digitalni kupci!

Napisao misha, 2019-04-01 23:38:20 u Novosti

U domenu maloprodaje, kompanije širom sveta menjaju svoje poslovanje stapanjem digitalnih i fizičkih aktivnosti u jedinstveno, povezano, iskustvo. Aktuelnu revoluciju u maloprodaji pokreću mnogobrojni i raznovrsni podaci i primena veštačke inteligencije (AI). Uz pomoć takvih rešenja zaposleni imaju detaljne uvide u želje i navike kupaca, pa današnjim „digitalnim kupcima“ mogu da ponude više personalizovanih ponuda, te da predviđaju njihove želje, i podstiču kupovinu na način koji je mnogo tačniji nego ikada pre.

 

Upravo o ovim temama je bilo reči na skupu Microsoft Retail and FMCG Industry Talk, održanom u Beogradu 20. marta, i usredsređenom na načine na koje kompanije mogu koristiti inovacije u cilju optimizacije poslovanja, potrošačkog iskustva (programi lojalnosti, masovna personalizacija, prepoznavanje), prodaje i marketinga (uključujući prognozu tražnje), pozicioniranja (upravljanje rafovima, optimizacija u prodajnim objektima) i logistike (upravljanje magacinom, protok inventara).

 

 

 

 

U sve mobilnijem i tehnološki osvešćenom svetu,digitalna transformacija pokreće najnovije tendencije u industriji maloprodaje i donosi rešenja koja mogu da odgovore na izazove tržišta koje se neprekidno menja. Na taj način se obezbeđuje personalizovano iskustvo za korisnike, bilo u prodajnim objektima ili na mobilnim uređajima.

 

Prikazana rešenja zasnovana na savremenim Microsoft tehnologijama već uveliko menjaju korisnička iskustva širom sveta. Od pametnih rafova u maloprodajnom lancima, gde kupci informacije o cenama, promocijama i nutritivnim vrednostima dobijaju putem interaktivnih ekrana, do rešenja koja su zasnovana na veštačkoj inteligenciji i mašinskom učenju, a koja automatizuju upravljanje lagerima, ili smanjuju kompleksnost i rizik upravljanja lancem nabavke.

 

„Naša Microsoft Azure cloud-platforma nudi alate i servise zasnovane na mašinskom učenju i veštačkoj inteligenciji, primenu koncepta Internet of Things, kao i objedinjavanju velike količine podataka, – te može da ponudi sveobuhvatan pristup razvoju i ponudi rešenja za sve poslovne operacije“ – istakao je Miroslav Aničić, Cloud specialist u kompaniji Microsoft.

 

Microsoft partnerima nudi rešenja i u oblasti online-marketinga, pa tako, primera radi, „.Net“ tehnologija danas omogućava kreiranje profila idealnog kupca, definisanje njegove zainteresovanosti za akcijske ponude i promocije ili najnovije gedžete, kao i da se u potpunosti identifikuju njegove potrebe i obezbedi najbolje korisničko iskustvo.

 

Na skupu Microsoft Retail and FMCG Industry Talk zaključeno je da se Industrijska revolucija 4.0 već uveliko odvija i utiče na trgovce da razmišljaju o drugačijim pristupima i naprednijim rešenjima u maloprodaji. Pored proizvodnje i finansijskih usluga, ona trenutno najviše utiče upravo na industriju maloprodaje i robe široke potrošnje.