KATEGORIJE

PRIKAZI

Huawei P30 serija

Huawei P30 serija

Svi dostupni modeli iz P30 serije pored snažnog hardvera i superiornog dizajna u stanju su da kreiraju istinski vrhunske fotografije, kao i savršen video materijal u svim podržanim rezolucijama snimanja...

BenQ MH535

BenQ MH535

Iako su multimedijalni projektori suštinski proslavili kompaniju BenQ, ovaj proizvođač u poslednje vreme najveći akcenat stavlja na vrhunske poslovne (biznis) modele koji su već duži niz godina dostupni i domaćim kupcima. Među njime se nalazi i model MH535 za koji proizvođač tvrdi da je jedan od najboljih u klasi i po pitanju kvaliteta slike...

Nokia 5.1 Plus

Nokia 5.1 Plus

Kada se uzme u obzir da pripada budžetskoj  cenovnoj kategoriji, slobodno se može reći da Nokia 5.1 Plus impresionira svojim kvalitetom i radnim performansama...

AKTUELNO

 

Vesti

Resident Evil 2 kao poklon uz Radeon GPU-ove obara rekorde!

Napisao misha, 2019-02-01 12:31:51 u Novosti

Resident Evil 2 mnogi nazivaju “rimejkom” legendarne igre od pre dvadeset godina. Pa ipak, kako sam Capcom ističe u pitanju je mnogo više od stare igre upakovane u prelepo ruho modernih grafičkih tehnologija današnjice. Oni koji su imali prilike da iskuse novi Capcomov hit, slažu se da po svakom parametru prevazilazi čuveni original s kraja devedesetih.

 

 

 

 

Po podacima koje je Capcom javno izneo, za manje od pet dana od početka prodaje, Resident Evil 2 2019. je prodat u skoro 5 miliona primeraka – tačnije 4,96 miliona! Ova brojka se odnosi na sve platforme. U dizajniranju novog Rasident Evil 2, Capcom je koristion sopstveni grafički „endžin“ – RE ENGINE.

 

Na kreiranju moderne nove grafičke tehnologije, Capcom je tesno sarađivao sa AMD-om, kako bi igrači mogli da uživaju u sjajnoj audio-vizuelnoj atmosferi, koju su dizajneri stvorili za ovo neverovatno igračko iskustvo.

 

Kombinacija poslednje verzije Radeon Adrenalin softvera, koja je izašla na dan izlaska same igre, sa dobro optimizovanim grafičkim endžinom, omogućava najbolje moguće performanse na Radeon GPU-ovima, bez obzira na rezoluciju monitora na kome se igra.

 

Resident Evil 2 dolazi sa „prirodnom“ podrškom za FreeSync 2 HDR – lidersku tehnologiju na svetu, na polju varijabilnog adaptivnog osvežavanja monitora i sinhronizacije sa grafičkom karticom, zarad kreiranja fluidnog igračkog ugođaja, bez neugodnog zastajkivanja i zamornog „pucanja“ tekstura i „seckanja“ slike na displeju.

 

Asinhrono proračunavanje je takođe implementirano u Capcomov RE ENGINE, zarad poboljšanja uposlenosti GPU-a, smanjenja ulaznog kašnjenja i sveobuhvatno boljih performansi i veće efikasnosti.

 

Posebna pogodnost za sve ljubitelje dobre horor igre, jeste što Resident Evil 2 2019. mogu dobiti na poklon prilikom kupovine AMD RX Vega 56/64 i RX 580/590 grafičkih kartica, kod AMD-ovih odabranih zvaničnih partnera, maloprodavaca. Ova promocija obuhvata i gotove konfiguracije sa ovim grafičkim karticama.

 

No, za uživanje u odlično optimizovanom Resident Evil 2, nije neophodno imati neku od navedenih moćnih grafičkih kartica, pošto će igra sasvim lepo raditi i na pristupačnom APU-u iz Ryzen familije u FullHD rezoluciji. U to se i sami možete uveriti u ovom videu...