PRIKAZI

BenQ BL2480T

BenQ BL2480T

Kada se u biznis klasi nađe monitor koji donosi spoj slim dizajna, fleksibilnog podešavanja položaja, visoke rezolucije, te inteligentnih opcija prilagođavanja reprodukcije slike, jasno je da na stolu dobijate znatno više od uobičajenog  kancelarijskog modela…

BenQ W2000

BenQ W2000

Vrhunski multimedijalni projektor baziran na naprednim tehnologijama i Rec. 709 standardum, korisnicima donosi jednu potpuno novu dimenziju pokretnih slika u HD formatu...

Huawei P30 serija

Huawei P30 serija

Svi dostupni modeli iz P30 serije pored snažnog hardvera i superiornog dizajna u stanju su da kreiraju istinski vrhunske fotografije, kao i savršen video materijal u svim podržanim rezolucijama snimanja...

AKTUELNO

 

Vesti

Veritas Predictive Insights za proaktivnu zaštitu

Napisao misha, 2018-12-13 08:50:38 u Novosti

Veštačka inteligencija i mašinsko učenje omogućavaju zaposlenima u IT sektoru da iskuse prednosti proaktivnog održavanja


Kompanija Veritas Technologies, svetski tržišni lider u domenu zaštite kompanijskih podataka i softverski definisanih skladišta podataka, danas objavila je pokretanje novog rešenja pod imenom Veritas Predictive Insights, a koje primenjuje algoritme veštačke inteligencije (AI) i mašinskog učenja (ML) kako bi omogućila proaktivnu zaštitu koja je uvek uključena.

 

Koristeći šifrovane podatke o događajima koje je godinama prikupljala od više hiljada Veritas uređaja, na oblaku zasnovan AI/ML sistem u srcu rešenja Veritas Predictive Insights, nadgleda zdravlje sistema, otkriva potencijalne probleme i stvara proaktivne korektivne mere pre nego što se desi problem. Predictive Insights takođe unapređuju dostupnost Veritasovih proizvoda i zadovoljstvo klijenata tako što im pomažu da smanje neplanirane prekide u radu, pruže kraće vreme otklanjanja greške, kao i da im sveukupno snize troškove posedovanja.

 

 

 

 

Konstantno promenljivi zahtevi poslovanja stavljaju veći značaj na čuvanju, upravljanju, pristupanju i zaštiti podataka. Ali kompanije danas moraju i da obave ove zadatke uz istovremeno izbegavanje neplaniranog održavanja, obezbeđivanje najmanjeg mogućeg vremena nedostupnosti i ispunjavanje prihvaćenih SLA odredbi o nivou usluge koja se pruža klijentima. Ovo najnovije rešemka iz Veritasa odgovara na rastuću potrebu klijenata da im se pojednostavi upravljanje podacima i infrastrukturom, istovremeno smanjujući rizike i troškove koji proizilaze iz nedostupnosti usluga i onemogućenog pristupa kritičnim poslovnim podacima.

 

Veritas Predictive Insights obrađuju milione događaja, pružajući IT administratorima opciju za izbegavanje zamora i pada pozornosti, tako što će se usresređivati samo na značajne incidente.

 

“Posedovati konzistentno dostupne IT sisteme je dobilo na važnosti u organizacijama koje su odgovorne za upravljanje, analiziranje i zaštitu sve veće količine podataka svakog dana,” rekao je  Dejvid Noj, potpredsednik i generalni menadžer za upravljanje proizvodima i za savezništva u kompaniji Veritas. “Ove nove tehnologije iskorišćavaju snagu veštačke inteligencije i kontinuirane  ML modele da omoguće predvidive analitičke izveštaje zaposlenima u IT-u. Administratori onda mogu da proaktivno podržavaju i umanje efekte širokog spektra potencijalnih problema, pre nego što se oni dese, da reaguju mnogo brže i da primene rešenje problema koje će ih najmanje koštati.”

 

Omogućavanje analitičkih uvida u mnoštvo različitih potencijalnih problema Veritas Predictive Insights omogućavaju pretplatničke usluge podrške, poput proaktivnog održavanja, predviđanja performansi i kapaciteta, kao i provere usaglašenosti. Usluge su proizvod rada veštačke inteligencije i kontinualnih ML modela koji primenjuju bazu podataka koja je godinama prikupljana iz više desetina hiljada korisničkih instalacija Veritasovih rešenja. Kombinovana sa unosima iz realnog sveta od strane servisera, Veritasova AI/ML mašina isporučuje prediktivne uvide u korisničko okruženje, ishodujući proaktivnim preprorukama i akcijama da se poboljšaju njihove poslovne operacije.

 

“Današnji napredak u mašinskom učenju koji se oslanja na statistike da bi omogućilo IT sistemima da “uče” od podataka, a bez potrebe za eksplicitnim programiranjem, može biti korisno organizacijama da otkriju potencijalne probleme i preduzmu korektivne mere veoma brzo,” rekao je Kristof Bertrand, stariji analitičar za zaštitu podataka u ESG-u. “Veritas Predictive Insights je jedno takvo rešenje koje može pomoći korisnicima da smanje rizike i troškove koji su u vezi sa prekidom rada i pristupa kritičnim podacima, te da poboljšaju svoju operativnu efikasnost.”

 

Mogućnost “Uvek uključeno” u sklopu Veritas Predictive Insights rešenja omogućava inteligentno,  na podacima zasnovano donošenje odluka i optimizovanih usluga, pobrinuvši se da klijenti imaju poboljšano korisničko iskustvo, koje je brzo, proaktivno i može se dobiti “na recept”.

 

Korisnici Veritasovih uređaja koji imaju ovu automatsku podršku uključenu, mogu najbolje iskoristiti prednosti Veritas Predictive Insights-a već sada i postići veću vraćenu vrednost na investicije u svoje uređaje, kao i smanjenje troškova u vezi sa nedostupnošću usluga.

 

Kada korisnik omogući automatsku podršku na Veritasovom uređaju, telemetrijski podaci se stalno prikupljaju i obrađuju od strane AI/ML mašine, stvarajući ocenu pouzdanosti sistema (SRS) za svaki od uređaja. Generisane informacije su vidljive preko kontrolne table i mogu ih koristiti serviseri Veritasovih uređaja, a dostupne su i klijentima. Na osnovu SRS-a i detalja koji stoje u njegovoj pozadini, timovi za podršku i brigu o korisnicima mogu preduzeti proaktivne akcije na koje upućuje analitika. To podrazumeva od notifikacije da se instalira zakrpa, do slanja tima za podršku i sprovođenja prepisanih usluga na terenu.

 

Veritas Predictive Insights je već danas dostupno rešenje na Veritas NetBackup uređajima i biće dostupno na Veritas Access i Flex uređajima u predstojećim tromesečjima.