PRIKAZI

BenQ MH535

BenQ MH535

Iako su multimedijalni projektori suštinski proslavili kompaniju BenQ, ovaj proizvođač u poslednje vreme najveći akcenat stavlja na vrhunske poslovne (biznis) modele koji su već duži niz godina dostupni i domaćim kupcima. Među njime se nalazi i model MH535 za koji proizvođač tvrdi da je jedan od najboljih u klasi i po pitanju kvaliteta slike...

Nokia 5.1 Plus

Nokia 5.1 Plus

Kada se uzme u obzir da pripada budžetskoj  cenovnoj kategoriji, slobodno se može reći da Nokia 5.1 Plus impresionira svojim kvalitetom i radnim performansama...

Oukitel U18

Oukitel U18

Elegantni Oukitel U18 pripada klasi cenovno pristupačnih pametnih telefona, ali sa specifikacijama dovoljnim da zadovolje čak i one zahtevnije korisnike...

AKTUELNO

 

Vesti

BenQ MX842UST projektor – moćan u svakom pogledu!

Napisao marko, 2018-05-23 23:54:58 u Novosti

Pored klasičnih rešenja na tržištu projektora sve češće je moguće pronaći i takozvane short-throw prezentacione modele čija je najveća prednost to što mogu da projektuju sliku visoke rezolucije (definicije) sa veoma male udaljenosti. Jedan izuzetan predstavnik ove klase svajkako dolazi iz kompanije Benq...

 

 

Kompanija BenQ važi za jednog od najvećih proizvođača ovakvih projektora i po karakteristikama svojih rešenja daleko je ispred ostalih. Iz aktuelne ponude kompanije BenQ posebno preporučuje model MX842UST koji može da ponudi savršen prikaz slike sa veoma, veoma male udaljenosti pri kontrastu od 13000:1 i osvetljenju od 3000 ANSI lumena. Takođe, ovaj projektor se odlično snalazi i sa dinamičnim slikama, kao i sa multimedijom poslednje generacije, iako mu to nije primarna namena.

 

MX842UST short-throw projektor je definitivno jedan od najlepših na tržištu i što je posebno zanimljivo spada među najmanje potroašače energije u svojoj klasi. Primera radi u odnosu na slična rešenja štedi i do 50% energije, pa i više ako se fino optimizuje njegov Eco radni mod, što ne samo da štedi energiju, već i produžava životni vek lampe. Vizuelno je daleko lepši od bilo kog drugog projektora ovakvog tipa, a i napravljen je od kvalitetnih materijala što posmatraču u oku ostavlja utisak moćne naprave.

 

Njegovo srce čini DLP projekcioni sistem (poslednje generacije), koji u kombinaciji sa nativnom rezolucijom od 1024×768 piksela donosi mnoštvo naprednih mogućnosti u radu. Kontrast mu je podešen na fantastičnih 13000:1, dok su uglovi vidljivosti gotovo savršeni. Od naprednih funkcija poseduje mogućnost detaljnog optimizovanja prikaza slike (dubinu i jačinu boja), kao i brojna tehnološka rešenja za dobijanje svetlije i oštrije slike.

 

 

Kao što smo napomenuli kvalitet slike koji nudi MX842UST short-throw projektor je više nego reprezentativan. Sve boje su maksimalno verno reprodukovane dok je detaljnost iznad proseka za ovu kategoriju proizvoda. Ovo nisu samo puke reči već činjenice koje su pokazali svi vodeći svetski kolor testovi, ukljućujući i zahtevne Altona testove. Upravo zbog toga MX842UST short-throw projektor se pored pojektovanja prezentacija i edukativnog sadržaja može koristiti i za projektovanje video materijala različitog tipa, uključujući i HD filmove, ali i multimediju naprednog tipa. Proizvođač u prvi plan ističe i to kako ovaj projektor podržava napredne 3D funkcije koje će u najskorijoj budućnosti biti ključni faktor za jednu vrhunsku edu prezentciju (studenti će na primer moći mnogo realnije na predavanjima iz anatomije da vide ljudsko telo, organe i njihov poprečni presek…).

 

Veoma važna stvar kod ovog projektora (pored vrhunskog kvaliteta slike) se krije i u njegovom OSD-ju. Proizvođač je mnogo energije uložio kako bi isti učinio što jednostavnijim i lakšim za upotrebu – prezenter sada može više snage da uloži na detaljnu razradu prezentacije tj. priču o istoj, dok tehnički deo potpuno može da prepusti MX842UST short-throw projektoru. Pohvalan potez proizvođača je i to što se prokektor veoma brzo nakon završetka prezentacije sam gasi, ali i u tome da se automatski prilagođava okruženju u kom se nalazi (svetlo, oštrina boja, pokreti prezentera…). Za kraj ostaje još da kažemo kako se MX842UST short-throw projektor za svega dvadesetak minuta montira na bilo koji zid i kako može da funkcioniše i bez radne table, odnosno da sliku projektuje samo na zid.

 

Realno gledano ovo je projektor koji za malo novca nudi kako sjajnu sliku, tako i mnoštvo ozbiljnih funkcija koje podižu korisničko iskustvo na jedan značajno viši nivo. Lako se montira i još lakše održava, a pritom je i veliki štediša – šta više poželeti. Njegove jače strane su i odlično izbalansiran OSD, kao i visok nivo portabilnosti. U biti MX842UST je  short-throw projektor neophodan svakom ozbiljnom edu okruženju i zahtevnim kancelarijskim okruženjima kojima je kvalitet prezentacija na prvom mestu. Sve preporuke!

 

Cena: 109.999,00 dinara