PRIKAZI

BenQ PhotoVue SW271

BenQ PhotoVue SW271

Sa dijagonalom ekrana od 27 inča, 4K rezolucijom i ozbiljnim IPS panelom PhotoVue SW271 monitor pretenduje da bude jedan od najboljih monitora u svojoj klasi ove godine...

BenQ MX532

BenQ MX532

Povoljan kompaktan projektor koji donosi ekonomičnu potrošnju uz XGA rezoluciju i multiplatformsko digitalno povezivanje…

nJoy Shed 625

nJoy Shed 625

Idealno rešenje za početnu ali i sveobuhvatnu zaštitu vaših uređaja, uz produženo napajanje pri nestanku struje…

AKTUELNO

 

Vesti

Veritas predstavlja tehnologiju rezervnih snimaka za velika preduzeća koja čini zaštitu podataka lakom za Microsoft Azure korisnike

Napisao prota, 2018-02-25 17:26:28 u Novosti

Kompanija Veritas Technologies, lider u upravljanju podacima u okruženjima u kojima se istovremeno koriste različite tehnologija “oblaka”, objavila je CloudPoint 2.0, novu tehnologiju za upravljanje trenutnim snimcima podataka i njihovu orkestraciju, koja koristi format Microsoft Azure snimaka. Dodajući široki opseg mogućnosti za zaštitu podataka, CloudPoint 2.0 omogućava korisnicima nove načine da lako repliciraju, pretražuju i klasifikuju svoje podatke.

 

 

Besprekorno integrisan u Azure platformu, novi CloudPoint je ujedno jednostavan za instalaciju, lak za povećavanje i proširivanje kapaciteta, a uz to je i isplativ za korišćenje. Izgrađen od nule da bi dobro funkcionisao u okruženjima gde se istovremeno koriste različite tehnologije oblaka, CloudPoint 2.0 je veoma fleksibilan i podržava niz radnih aplikacija nove generacije zasnovanih na tehnologiji “oblaka”.

 

Ova najnovija integracija sa Azure podrškom nastavlja tamo gde je započelo strateško partnerstvo između Microsofta i Veritasa sklopljeno prošle godine. Kompanija Veritas je prethodno najavila mogućnosti za “360” stepeni upravljanja podacima koji su usresređeni na to da korisnicima pomognu u izvlačenju vrednosti iz podataka kojim raspolažu.

 

 

Tehnologija snimaka integrisana sa oblakom omogućava sveobuhvatnu zaštitu podataka


Uz kontrolni panel koji se lako samostalno koristi, CloudPoint 2.0 korisnicima stavlja na raspolaganje napredne mogućnosti upotrebe tehnologije snimaka podataka u nativnom formatu za skladištenje u “oblaku”, koja donosi mnogo više od bekapovanja i povraćaja podataka.

 

Ključne pogodnosti obuhvataju:

Lako pronalaženje: CloudPoint 2.0 sadrži opsežne mogućnosti katalogizacije kojima se omogućava granularni povraćaj podataka. Korisnici mogu da koriste tehnologiju izrade snimaka podataka da pronađu određene informacije i da ih vrate iz snimaka za nekoliko sekundi – a granularnost seže do nivoa pojedinačne datoteke.

 

Unapređenje oporavka od gubitka podataka u slučaju katastrofe: Organizacije mogu da lako repliciraju podatke između različitih regiona istog oblaka (replikacija unutar “oblaka”), čime unapređuju i ubrzavaju postupak oporavka od katastrofe. Korisnici takođe mogu da definišu politike kojima se snimci podataka prave automatski u zadatim intervalima.

 

Pomoć u naporima da se obezbedi usaglašenost sa standardima i zakonskom regulativom: Korisnici mogu da lako pretražuju podatke, uvedu oznake za klasifikaciju podataka i da brzo pronađu i obrišu podatke kojima se da utvrditi identitet ličnosti, što je kritična opcija koju traže kompanije zarad usaglašavanja sa GDPR-om.

 

Podrška za popularne radne aplikacije i multi-cloud/hybrid-cloud okruženja: CloudPoint 2.0 podržava širok spektar radnih zadataka i aplikacija, uključujući Microsoft SQL Server, MongoDB, VMware i Oracle. On takođe podržava niz multi-cloud okruženja, dajući korisnicima izbor između različitih alternativa za konzistentnu zaštitu podataka i to sve pomoću jedne intuitivne, centralizovane kontrolne table.

 

Iskorišćenje hibridnog modela: Postojeći korisnici mogu da integrišu Veritas NetBackup softver sa CloudPoint-om da prošire mogućnosti upravljanja snimcima načinjenim u NetBackup softveru u sklopu data centra i da premoste podršku na Azure infrastrukturi.

 

 

“Kao što je nedavno naglašeno u našoj studiji “Istina u oblaku”, zaštita podataka u oblaku je obaveza i odgovornost korisnika”, izjavio je Majk Palmer, izvršni potpredsednik i direktor proizvoda u kompaniji Veritas. “Oduševljeni smo što nastavljamo da unapređujemo svoje strateško partnerstvo sa kompanijom Microsoft, dajući našim zajedničkim korisnicima ovo end-to-end tehnološko rešenje za upravljanje snimcima i za orkestraciju, koje je istovremeno fleksibilno, lako za instalaciju, jednostavno za korišćenje i nudi korisnicima zaštitu podataka koja je osmišljena sa oblakom na umu, upravo za primenu u oblaku.”

 

Ted Brokwej, genaralni menadžer za Microsoft Azure Storage u sklopu kompanije Microsoft, dodao je sledeće “Sa porastom broja organizacija  koje uspešno koriste fleksibilnost i agilnost koju pruža Azure, raste potreba za rešenjem namenjenim velikim kompanijama za upravljanje snimcima podataka, koje će im pomoći da obezbede da njihovi podaci budu zaštićeni u “oblaku”. Veritas CloudPoint 2.0 besprekorno integrisan sa Azure platformom, upravo pomaže da se odgovori na ovu potrebu korisnika.”

 

CloudPoint 2.0 je globalno dostupan preko Veritasa i partnerskog kanala širom sveta, sa jednim besplatnim i dva naplativa modela korišćenja zasnovana na godišnjoj pretplati, i može se lako primeniti u Azure okruženjima i preuzeti direktno Azure Marketplace-a. CloudPoint 2.0 čini deo programa Veritas Technology Ecosystem (VTE). Kroz VTE program, partneri mogu sertifikovati svoja rešenja na CloudPoint-u i privući korisnike koji prelaze na infrastrukturu oblaka. Za više informacija o VTE programu, možete se informisati klikom na ovaj link: https://www.veritas.com/partners

 

Za više informacija o Veritas CloudPoint 2.0 proizvodu, možete kliknuti ovde https://www.veritas.com/product/backup-and-recovery/cloudpoint