KATEGORIJE

PRIKAZI

BenQ MH535

BenQ MH535

Iako su multimedijalni projektori suštinski proslavili kompaniju BenQ, ovaj proizvođač u poslednje vreme najveći akcenat stavlja na vrhunske poslovne (biznis) modele koji su već duži niz godina dostupni i domaćim kupcima. Među njime se nalazi i model MH535 za koji proizvođač tvrdi da je jedan od najboljih u klasi i po pitanju kvaliteta slike...

Nokia 5.1 Plus

Nokia 5.1 Plus

Kada se uzme u obzir da pripada budžetskoj  cenovnoj kategoriji, slobodno se može reći da Nokia 5.1 Plus impresionira svojim kvalitetom i radnim performansama...

Oukitel U18

Oukitel U18

Elegantni Oukitel U18 pripada klasi cenovno pristupačnih pametnih telefona, ali sa specifikacijama dovoljnim da zadovolje čak i one zahtevnije korisnike...

AKTUELNO

 

Vesti

BenQ interaktivni Short Throw projektor

Napisao marko, 2018-02-19 23:00:31 u Novosti

Kompanija BenQ važi za najvećeg proizvođača Short Throw projektora (projektori kratkog dometa) na svetu i ime je koje iza sebe u ovoj oblasti ima veoma dugu tradiciju. Ova kompanije u svom vlasništvu poseduje i brojne tehnološke inovacije sa kojima je prikaz slike na platnu kristalno čist i jasan. Jedan od poslednjih Short Throw projektora koje je ova kompanija lansirala na tržište nosi oznaku MW809ST, a reč je o rešenju koje objedinjuje kompaktnost, visoke radne karakteristike i nisku cenu eksploatacije.

 

 

Projektori kratkog dometa iz godine u godinu su sve popularniji i to ponajviše zahvaljujući tome što mogu da se postave blizu platna čime se izbegava mogućnost da predavači ili prezenteri tokom držanja predavanja zaklone sliku tj. deo slike svojim telom. Takođe, ovi projektori nude mogućnost interaktivnosti, odnosno upotrebe posebne vrste olovke za pisanje sadržaja po tabli ili platnu. Spadaju među manje potrošače energije i lako se postavljaju i održavaju. Model MW809ST kompanije BenQ predstavlja jedan od najnaprednijih projektora ovog tipa i projektor koji svojim tehnološkim inovacijama nudi mnogo više od sličnih konkurentskih rešenja.

 

MW809ST je moderno dizajniran Short Throw projektor čiju osnovu čini DLP sistem poslednje generacije koji operiše radnom rezolucijom od 1280x800 dpi. Poseduje dinamički kontrast od 20000:1 i osvetljenje od 3,000 ANSI Lumens-a koje je dovoljno i za prostorije sa jačim osvetljenjem. Projektor na platnu donosi odnos stranica od 16:10 i odličnu vidljivost iz svih pravaca, kao i mogućnost prikaza do 1.07 biliona poja iz spektra. Za razliku od sličnih rešenja na tržištu MW809ST donosi sjajne mogućnosti za povezivanje, lepo rešen OSD i sistem za redukciju nivoa buke koji sprečava bilo kakvo ometanje predavača tokom držanja prezentacija.

 

 

Kao predstavnik nove generacije MW809ST projektor odlikuje skup Eco tehnologija koje obezbeđuju maksimalno visok kvalitet slike pri minimalnom korišćenju energije. Primera radi, sa ovim projektorom moguće je uštedeti i do 50% energije u odnosu na slična rešnja, čime se pored same uštede energije dobija i na dužem eksploatacionom veku lampe, kao i života samog projektora. Tu su još i tehnologije za redukciju nivoa prisustva određenih boja koje mogu da kompromituju prikaz slike na platnu, tehnologije za postizanje visokog stepena detaljnosti slike i rešenja za dobijanja na punoći projektovane slike.

 

Na osnovu skupa implementiranih tehnoloških inovacija nije teško zaključiti da MW809ST na platno dosnosi sliku impresivnog kvaliteta, verno reprodukovanih pigmenata i odlične detaljnosti. Svi testovi idu u prilog ovom projektoru, pogotovo testovi prikaza grafike i slikovnog sadržaja. Očekivano i prikaz multimedije je gotovo savršen, kao i prikaz 3D elemenata. Kao ozbiljan poslovni i edu projektor MW809ST na ovom polju zista blista bez obzira sa koje udaljenosti (od navedenih vrednosti iz specifikacija) se slika projektuje. Upravo zbog toga se i nalazi na listi top 10  Short Throw projektora za tekuću godinu.

 

Kada se podvuče crta na sve viđeno što na platno, a i oko njega donosi MW809ST projektor jasno je koliko je BenQ na ovom polju otišao korak dalje i korak ispred drugih. Ovaj projektor obiluje veoma zanimljivim i jako korisnim tehnološkim inovacijama, mali je potrošač energije i što je jako važno donosi dug eksploatacioni vek kako u poslovna, tako i u edukativna okruženja. Sa MW809ST projektorom svaka prezentacija izgledaće blistavo čisto i kristalno jasno, sa mnoštvom detalja i maksimalnom prirodnošću. Održavanje, lakoća korišćenja, kao i korektna cena svakako su njegovo dodatno plus sa kojim je još konkurentniji na sve uzburkanijem Short Throw tržištu projektora.

 

Cena: 84.999,00 dinara

Kontakt: www.list.rs