PRIKAZI

BenQ MH535

BenQ MH535

Iako su multimedijalni projektori suštinski proslavili kompaniju BenQ, ovaj proizvođač u poslednje vreme najveći akcenat stavlja na vrhunske poslovne (biznis) modele koji su već duži niz godina dostupni i domaćim kupcima. Među njime se nalazi i model MH535 za koji proizvođač tvrdi da je jedan od najboljih u klasi i po pitanju kvaliteta slike...

Nokia 5.1 Plus

Nokia 5.1 Plus

Kada se uzme u obzir da pripada budžetskoj  cenovnoj kategoriji, slobodno se može reći da Nokia 5.1 Plus impresionira svojim kvalitetom i radnim performansama...

Oukitel U18

Oukitel U18

Elegantni Oukitel U18 pripada klasi cenovno pristupačnih pametnih telefona, ali sa specifikacijama dovoljnim da zadovolje čak i one zahtevnije korisnike...

AKTUELNO

 

Vesti

PC Press − dodela nagrada TOP 50

Napisao marko, 2018-02-14 10:32:50 u Novosti

Redakcija časopisa PC Press, već 21. put zaredom, dodelila je nagrade Top 50 najboljim sajtovima, stranicama na društvenim mrežama i mobilnim aplikacijama u Srbiji. Vredan domaći online sadržaj je svuda oko nas, sve je brojniji i raznovrsniji. Ne svodi se samo na Web sajtove od nekoliko strana, već je sve dinamičniji, pa u interakciji s društvenim mrežama nudi sve više servisa koji se prilagođavaju korisnicima. Ne treba zanemariti ni sve veće učešće aplikacija koje predstavljaju agregatore online informacija i isporučuju nam baš ono čemu su namenjene – poput informacija o poljoprivredi, javnom saobraćaju ili nam pomažu da se lakše snađemo u vožnji ili parkiranju. Sve ovo je učinilo da ovogodišnji izbor najboljih online stvari ne bude nimalo lak. Ovoga puta smo priznali da ne možemo sve sami, pa smo u pomoć pozvali tri stručnjaka da budu ravnopravni članovi žirija i učestvuju u izboru: to su Dragana Đermanović, Dragan Varagić i Vojislav Žanetić.

 

 

U kategoriji Vesti i mediji nagrađeni su sajtovi danas.rs, nedeljnik.rs, krik.rs, rts.rs, a glavnu nagradu je odneo sajt rs.n1info.com. Kao regionalni informativni partner CNN‑a, N1 konstantno unapređuje svoj sadržaj, oslanjajući se na bogato iskustvo ove velike kuće. Portal ove medijske kuće uspešno pokriva najbitnije događaje u sferi vesti, informacija, sporta, zabave i obrazovanja.

 

Pobednik u kategoriji Poslovni i društveni servisi je sajt hbogo.rs, koji omogućava gledaocima hiljade sati najzanimljivijih filmova i serija iz najnovije svetske produkcije. Drugi sajtovi nagrađeni u ovoj kategoriji su mcloud.rs, netfilm.tv, startit.rs, kao i poslovi.infostud.com.

 

Dobar e‑market sajt ima dve ključne komponente – veliki izbor zanimljivih proizvoda i interfejs za laku kupovinu. Sajt takolako.com je uspeo da uspostavi  dobru ravnotežu između ta dva i ujedno je naš favorit  u kategoriji E-market. Drugi sajtovi koji su dobili nagradu iz oblasti e-trgovine su jysk.rs, eponuda.rs, sportvision.rs i maxi.rs.

 

 

U kategoriji Obrazovanje i kultura pobednik je sajt petlja.org, koji je posvećen unapređivanju algoritamske pismenosti mladih u Srbiji. Nagrađeni su i sajtovi kinoteka.org.rs, galerijamaticesrpske.rs, svetnauke.org, kao i srbijomkrozvekove.rs.

 

Što se tiče kategorije Dom i zabava nagrađeni su sajtovi  hronokuhinja.rs, beforeafter.rs, roditelj.org, simpo.rs, dok je pobednik u ovoj kategoriji sajt njuz.net, koji je kroz prethodne godine postao neprikosnoveni izvor satiričnih sadržaja usmerenih pre svega na lokalna zbivanja.

 

U oblasti Sport i (avan)turizam prvu nagradu je odneo sajt srbija.travel, koji predstavlja zvaničnu internet prezentaciju Turističke organizacije, a bogat je autorskim multimedijalnim sadržajem koji na atraktivan način promoviše turističku moć naše zemlje. Nagrađeni u ovoj kategoriji su i sajtovi: putokosveta.com, sport.blic.rs, kao i sportklub.rs.

 

Ove godine smo prvi put ustanovili nagradu Digital life – digitalizacijom do unapređenja kvaliteta života. U ovoj izuzetnoj kategoriji imamo dvoje nagrađenih. Priznanje Digital life dodelili smo buildcon.org, mobilnoj aplikaciji koja je namenjena građevinskim kompanijama radi bolje kontrole procesa u građevinarstvu, a kompanija Lafarge kuće je jedna od njihovih zadovoljnih korisnika.

 

 

Nagradu Digital life za unapređenje kvaliteta života primenom digitalizacije dodeli smo AIK Banci i kompaniji Mastercard, za uvođenje Mastercard beskontaktnih plaćanja u javnom prevozu. AIK Banka, partner u projektu, odredila je razvoj digitalnih servisa i inovativnih projekata plaćanja, kao jedno od svojih strateških opredeljenja. Prihvativši nagradu, Jelena Ristić, direktorka kompanije Mastercard za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu, izjavila je: „Za kompaniju Mastercard, pametne tehnologije nisu same sebi cilj, već su i sredstvo koje omogućava gradovima da unaprede kvalitet života stanovnika i posetilaca, pomažući gradovima da upravljaju logistikom na efikasniji način. Naša beskontaktna tehnologija je sastavni deo transportnog sistema u preko 100 gradova širom sveta i u svakom je doprinela bržem, lakšem i ekonomičnijem svakodnevnom funkcionisanju grada. Veoma smo ponosni i veliko nam je zadovoljstvo što možemo da primenimo našu tehnologiju, podatke i ekspertizu u okviru javnog prevoza u Beogradu, jednom od najvažnijih elemenata gradske infrastrukture i pomognemo u odlučujućem iskoraku prema pametnom rastu tržišta.”

 

Specijalnu nagradu za korporativne komunikacije je dobio portal Naftne industrije Srbije nis.rs/nisuzivo, dok je nagrada publike zasluženo otišla u ruke sajtu nsuzivo.rs. Lider u oblasti hosting usluga na domaćem tržištu, mCloud, od ove godine dodeljuje specijalnu nagradu za najveći doprinos razvoju Web i IT zajednice. Cilj ovog priznanja je da skrene pažnju na zaslužne pojedince i grupe koje su uvek nekako u „bekstejdžu“, a zapravo bez njih ne možemo. Ovogodišnja nagrada odlazi u ruke Udruženja PHP Srbija, zbog razvoja velikog Open Source PHP projekta.

 

Kada su u pitanju društvene mreže, izbor najboljih je bio ujedno i najteži posao. Nagrađene Facebook stranice su Pokreni se za posao!, BarcaffeEspresso, Booka, Grazia Srbija. Jedini nagrađeni  profil na poslovnoj mreži LinkedIn je BelMedic. Što se tiče Youtube-a, nagrade smo dodelili YouTube kanalima Državni posao i 24 minuta. Instagram profili kojima smo dodelili ovogodišnju nagradu TOP 50 su IKEA Srbija i Aura kozmetika, a nagrađeni tviteraši Vlado Georgiev i Marko Somborac.

 

Što se tiče mobilnih aplikacija, nagrade smo dodelili aplikacijama agrosens.rs, novinarnica.net, parkingmanijak.com, planplus.rs i busplus.rs.