PRIKAZI

Apple iPad Pro 2017

Apple iPad Pro 2017

Još bolji ekran i snažniji procesor čine da novi iPad Pro tablet računari ponude performanse kakve ni jedan mobilni uređaj ne može da vam pruži u ovom trenutku...

Apple AirPods slušalice

Apple AirPods slušalice

Savršene bežične slušalice za Apple uređaje dolaze u vidu modela koji predstavlja idealan spoj jednostavnosti i naprednih tehnologija kao nikada do sada…

Fitbit Charge 2

Fitbit Charge 2

Savršen fitness tracker koji spaja moderan dizajn, kvalitetnu izradu i dobru ergonomiju za udobno nošenje, sa sveobuhvatnim prikupljanjem informacija o vašim celodnevnim aktivnostima koje će vam uvek biti na dohvat ruke!

AKTUELNO

 

Vesti

V Agile Month – Agilan razvoj softvera i agilno liderstvo

Napisao nele, 2017-10-10 20:00:31 u Novosti

Za sve one koji žele da unaprede znanje, procese, poslovne rezultate i da budu zaista agilni, prava prilika za to je peti Agile Month!

 

Agile Month je serija edukativnih događaja posvećenih agilnom razvoju softvera. Sledeći, peti po redu Agile Month održava se u novembru i na programu su sertifikacioni kursevi za Scrum Master-a, Product Owner-a i Agile Leadership program, kao i napredni trening posvećen Scrum Master praksama i tehnikama.

 

 

Scrum Master je uloga koju pojedinac ima u primeni Scrum framework-a (koji je najčešće korišćeni agilni framework kod nas i u svetu) u procesu razvoja softvera. On vodi računa da se procesi odvijaju u skladu sa Scrum smernicama i vrednostima, obezbeđuje optimalne uslove za rad razvojnog tima i uklanja prepreke u radu. Product Owner je druga veoma bitna uloga u Scrum-u. Odgovoran je za maksimizaciju vrednosti proizvoda i rada razvojnog tima. Svojim aktivnostima treba da doprinese zadovoljstvu klijenata i što većem poslovnom uspehu.

 

Na naprednom Scrum Master prakse i tehnike treningu naučićete kako da prepoznate obrasce loše primene Scrum-a i određene „zamke“ koje treba da izbegnete u radu po Scrum-u. Govoriće se o najčešćim izazovima tokom dnevnih i drugih Scrum sastanaka, kako da ih učinite efikasnijim, zatim, kako održavati veze sa svim interesnim stranama i kako se izboriti sa ranim zahtevima da se definiše tačan obim aktivnosti razvojnog tima. Potom, naučićete da procenite pravu količinu stavki u Product Backlogu, kao i kako preduprediti izazove pri isporuci pojedinih delova proizvoda kako se ne bi ostavljao nedovršen posao.

 

U vreme intezivnih promena na globalnom tržištu izazvanih tehnološkim inovacijama, veoma je važno razvijati liderstvo u organizacijama, odnosno liderske sposobnosti kod pojedinaca i inkorporirati ih u organizacionu kulturu. Zato je u ovom Agile Month-u posebno interesantan sertifikacioni kurs posvećen Agile Leadership-u. Polaznici ovog kursa će saznati kako da maksimalno iskoristite svoje liderske sposobnosti, odnosno šta znači efektivno liderstvo u agilnom okruženju. Iskusni treneri, Olaf Lewitz i Christine Neidhardt, predstaviće tokom kursa brojne faktore koji utiču na organizacionu kulturu, karakteristike vrhunskih timova, kako i u kom pravcu usmeravati sopstveni razvoj i kako razvijati svoj tim i organizaciju.

 

Agile Month, odnosno seriju edukacija posvećenih Agile-u, organizuje kompanija Puzzle Software. Svi polaznici sertifikacionih kurseva dobijaju prestižne, međunarodno priznate sertifikate Scrum Alliance (začetnik Scrum-a u svetu). Rane prijave su u toku – za više informacija posetite http://www.agile-serbia.rs/agile-month-november-2017.