PRIKAZI

Nokia 5.1 Plus

Nokia 5.1 Plus

Kada se uzme u obzir da pripada budžetskoj  cenovnoj kategoriji, slobodno se može reći da Nokia 5.1 Plus impresionira svojim kvalitetom i radnim performansama...

Oukitel U18

Oukitel U18

Elegantni Oukitel U18 pripada klasi cenovno pristupačnih pametnih telefona, ali sa specifikacijama dovoljnim da zadovolje čak i one zahtevnije korisnike...

BenQ PhotoVue SW271

BenQ PhotoVue SW271

Sa dijagonalom ekrana od 27 inča, 4K rezolucijom i ozbiljnim IPS panelom PhotoVue SW271 monitor pretenduje da bude jedan od najboljih monitora u svojoj klasi ove godine...

AKTUELNO

 

Vesti

Huawei P10 Lite - kompaktan i ozbiljan!

Napisao nele, 2017-09-07 22:50:36 u Novosti

U svetu pametnih telefona nije bilo previše napredovanja poslednjih nekoliko godina, osim što su telefoni postajali brži i grafički superiorniji. Ipak, ono što je mnogo zanimljivije jeste da je tržište postalo mnogo dinamičnije zahaljujući nekim novim igračima ili manje poznatim koji su sa svojim rešenjima uspeli čak da poljuljaju i više godina stabilne i samouverene igrače.

 

Svakako najveće iznenađenje za mnoge je kompanija Huawei koja je za samo nekoliko godina sa svojim sjajnim telefonima na svim listama ušla u top 5 proizvođača pametnih telefona svih vremena. Aktuelna ponuda ovog proizvođača je izuzetna, šta više daleko je bolja od većine konkurentskih kompanija koje muku muče sa opstankom na mobilnom nebu. Iz aktuelne ponude trenutno se izdvaja model Huawei P10 Lite koji donosi spoj modernog dizajna i visokih radnih karakteristika u kompaktnom izdanju.

 

 

 

U pravcu premium klase

 

Vizuelno posmatrno, ovo je veoma lepo rešen mobilni telefon sa zaobljenim ivicama i finišom kakav se viđa samo u ekstra premium klasi. U rukama leži savršeno, čak mnogo bolje nego njegov prethodnik P9 Lite, što je posledica upotrebe napredne aluminijumske legure. Ista delimično smanjuje i znojenje u šakama, ali doprinosi i da održavanje telefona bude što jednostavnije.

 

Telefon u svakom pogledu odiše elegantnošću, kao i moćnom hardverskom postavkom. Konkretno, P10 Lite pokreće Kirin 658 koji donosi pomeutom telefonu i veliku brzinu, ali i fluidnost u radu. Sa druge strane grafički čip oznake Mali-T830MP2 otvara ovom telefonu ogromne grafičke performanse i omogućava da se na njemu igraju najnovije igrice, ali vrši i vrlo korektna orada grafike i video sadržaja u pokretu.

 

Po pitanju skladišnog prostora P10 Lite u osnovnoj varijanti dolazi sa 32GB fleš stridža, dok je radna memorija kod svih dostupnih verzija 3GB (postoje zapravo i verzije sa 4GB radne memorije, ali one bar za sada nisu dostupne domaćim kupcima), čime je proizvođač jasno stavio do znanja da sa ovim telefonom želi da se pozicionira kao veliki igrač u ovoj klasi. Inače, ovolika količina radne memorije dodatno je doprinela da sve radi tečno i munjevito brzo, čak i kada u pozadini telefona radi po nekoliko zahtevnih procesa.

 

 

Pored moćnih core komponenti posebnost P10 Lite telefona ogleda se i u činjenici da dolazi sa veoma moćnim kamerama. Prednja tako ima 8MP i tokom Skype ili Viber poziva pruža kristalno jasnu i čistu sliku, bez izobličenja i granulacije, dok zadnja kamerica donosi jedan potpuno novi nivo snimanja video sadržaja i pravljenja fotografija. Zadnja kamera je čak toliko dobra da većina fotografija koja se napravi sa njom je pogodna za dalju obradu i eventualnu doradu.

 

Ekran na P10 Lite telefonu, kao i na prethodnim verzijama ima dijagonalu od 5.2 inča, a operiše maksimalnom rezolucijom od 1920×1080 piksela. Upravo zbog visoke rezolucije P10 Lite telefon svojim vlasnicima pruža jedan poseban vizuelni doživljaj tokom gledanja filmova i fotografija, kao i tokom igranja najnovijih Android igrica.

 

U osnovi displej na ovom telefonu je pravo malo blago i dosta je svetliji od onih na sličnim rešenjima što je svakako velika prednost. Inače, na ekranu ovog telefona moguće je odgovarati na poruke bez problema i kada je isti izložen direktnoj sunčevoj svetlosti – u prevodu, P10 Lite je idealan telefon za more, plažu, planiarenja i sve aktivnosti koje iziskuju direktnu izloženost sunčevoj svetlosti. Displej je između ostalog otporan i na većinu spoljnih uticaja, kao i na uticaj vlage i kapljica kiše.

 

Kao i svi telefoni ovog proizvođača, tako je i P10 Lite baziran na poslednjoj verziji Android platforme koja je veoma fino utegnuta i jako lepo koristi hardverski potencijal ovog telefona. Nova tj. aktuelna platforma Androida donosi ovom telefonu mnoštvo korisnih funkcija, ali i zavidan nivo bezbednosti koji krajnji korisnici sve više cene. Platforma je pored svega nadograđena sa EMUI 5.1 korisničkim interfejsom koji je u značajnoj meri transformisao postojeću na još bolju i funkcionalniju.

 

 

 

Zaključak

 

Huawei P10 Lite je kompaktan i ozbiljan pametni telefon koji u svojoj klasi pomera granice korišćenja i upotrebne vrednosti. Idealan je telefon za dobro multimedijalno uživanje, kao i za igranje najnovijih Android igrica i rad sa najrazličitijim aplikacijama u pokretu. Velika prednost mu je odlična autonomija baterije, kao i činjenica da se na tržištu može kupiti u više različitih boja. Korisnici širom planete ovom telefonu daju veoma visoke ocene i to opravdano jer za uložene novce on trenutno u svom cenovnom rangu donosi najviše. Ko ga bude probao, biće mu sve jasno…

 

Cena: 39.999,00 dinara

Kontakt: Huawei radnja, TC Ušće, Beograd

Više informacija o ovom sjajnom telefonu možete pronaći i na Instagram-u i Facebook-u