KATEGORIJE

PRIKAZI

BenQ MX532

BenQ MX532

Povoljan kompaktan projektor koji donosi ekonomičnu potrošnju uz XGA rezoluciju i multiplatformsko digitalno povezivanje…

nJoy Shed 625

nJoy Shed 625

Idealno rešenje za početnu ali i sveobuhvatnu zaštitu vaših uređaja, uz produženo napajanje pri nestanku struje…

BenQ SW2700PT

BenQ SW2700PT

Optimizovan za najzahtevnije korisnike poput fotografa, grafičara i video montažera, ovaj monitor donosi jedan čitav novi svet savršenog prikaza boja i detalja…

AKTUELNO

 

Vesti

Nokia 8 - umesto “selfie” stiže “bothie”! (VIDEO)

Napisao marko, 2017-08-21 15:06:39 u Novosti

Nokia, omiljeno ime u svetu pametnih telefona, sa svojim novim modelom Nokia 8 donosi neke zaista zanimljive novitete u svet Android uređaja, uključujući implementaciju ZEISS optike, čistu Android platformu i vrhunske performanse. Nokia 8 je izrađena od jednog komada aluminijuma što ovaj model čini najnaprednije dizajniranim pametnim telefonom do sada, a svakako predstavlja pravi flagship ovog proizvođača.

 

 

 

Nije više “selfie” nego “bothie”

 

Jedna od najzanimljivijih karakteristika koju donosi Nokia 8 odnosi se na Dual-Sight video koji možete nativno da prenosite uživo na društvene mreže poput Facebook-a i YouTube-a. Dual-Sight simultano koristi prednju i zadnju kameru u podeljenom ekranu, i za fotografije i video zapise. Uz samo jedan dodir, ova novost u prenosu uživo omogućuje još bogatiji doživljaj za one koji vole da stvaraju i dele posebne uspomene.

 

Takođe, Nokia 8 je prvi pametni telefon koji je opremljen sa Nokia OZO Audio tehnologijom, čime ekskluzivna Hollywoodsk-a tehnologija stiže na vaš dlan. Konkretno, OZO okružujući (360°) zvuk donosi potpuno uverljiv zvučni doživljaj uz vaš 4K video. Naime, vrhunski 360° snimak zvuka obezbeđuje reprodukciju koja istinski omogućuje da ponovno proživite trenutak, kako uspomene koje ste zaista nikada ne izblede.

 

 

Što se tiče fizičkih karakteristika, važno je napomenuti  da je Nokia 8 tanka svega 4.6mm na ivicama uređaja, odnosno 7.3mm u proseku. Samo telo telefona je precizno izrađeno bez šavova i to od jednog komada aluminijuma serije 6000, dok je dizajn  rafinisan kroz proces mašinske izrade, anodiranja i poliranja u čak 40 koraka. Pojedini modeli imaju visoko polirani finiš ogledala za koji je potrebno preko 20 sati izrade kako bi se postigao savršeni izgled.

 

Unutar telefona se nalazi snažna Snapdragon 835 mobilna platforma koja obezbeđuje izvanredne performanse. Naravno tu je i pun, čist Android doživljaj, bez nepotrebnih aplikacija koje usporavaju funkcionisanje vašeg telefona. Spomenimo i to da je uređaj osiguran biometrijskom proverom otiska prsta, što omogućuje naprednu sigurnost kako bi ovaj model mogao da bude svestrani saputnik za sve potrebe korisnika.

 

Nokia 8 će se proizvoditi u četiri boje: Polished Blue, Polished Copper, Tempered Blue i Steel. Više informacija možete pronaći na adresi www.nokia.com/en_int/phones/nokia-8