KATEGORIJE

PRIKAZI

Apple iPad Pro 2017

Apple iPad Pro 2017

Još bolji ekran i snažniji procesor čine da novi iPad Pro tablet računari ponude performanse kakve ni jedan mobilni uređaj ne može da vam pruži u ovom trenutku...

Apple AirPods slušalice

Apple AirPods slušalice

Savršene bežične slušalice za Apple uređaje dolaze u vidu modela koji predstavlja idealan spoj jednostavnosti i naprednih tehnologija kao nikada do sada…

Fitbit Charge 2

Fitbit Charge 2

Savršen fitness tracker koji spaja moderan dizajn, kvalitetnu izradu i dobru ergonomiju za udobno nošenje, sa sveobuhvatnim prikupljanjem informacija o vašim celodnevnim aktivnostima koje će vam uvek biti na dohvat ruke!

AKTUELNO

 

Vesti

Nokia 8 - umesto “selfie” stiže “bothie”! (VIDEO)

Napisao marko, 2017-08-21 15:06:39 u Novosti

Nokia, omiljeno ime u svetu pametnih telefona, sa svojim novim modelom Nokia 8 donosi neke zaista zanimljive novitete u svet Android uređaja, uključujući implementaciju ZEISS optike, čistu Android platformu i vrhunske performanse. Nokia 8 je izrađena od jednog komada aluminijuma što ovaj model čini najnaprednije dizajniranim pametnim telefonom do sada, a svakako predstavlja pravi flagship ovog proizvođača.

 

 

 

Nije više “selfie” nego “bothie”

 

Jedna od najzanimljivijih karakteristika koju donosi Nokia 8 odnosi se na Dual-Sight video koji možete nativno da prenosite uživo na društvene mreže poput Facebook-a i YouTube-a. Dual-Sight simultano koristi prednju i zadnju kameru u podeljenom ekranu, i za fotografije i video zapise. Uz samo jedan dodir, ova novost u prenosu uživo omogućuje još bogatiji doživljaj za one koji vole da stvaraju i dele posebne uspomene.

 

Takođe, Nokia 8 je prvi pametni telefon koji je opremljen sa Nokia OZO Audio tehnologijom, čime ekskluzivna Hollywoodsk-a tehnologija stiže na vaš dlan. Konkretno, OZO okružujući (360°) zvuk donosi potpuno uverljiv zvučni doživljaj uz vaš 4K video. Naime, vrhunski 360° snimak zvuka obezbeđuje reprodukciju koja istinski omogućuje da ponovno proživite trenutak, kako uspomene koje ste zaista nikada ne izblede.

 

 

Što se tiče fizičkih karakteristika, važno je napomenuti  da je Nokia 8 tanka svega 4.6mm na ivicama uređaja, odnosno 7.3mm u proseku. Samo telo telefona je precizno izrađeno bez šavova i to od jednog komada aluminijuma serije 6000, dok je dizajn  rafinisan kroz proces mašinske izrade, anodiranja i poliranja u čak 40 koraka. Pojedini modeli imaju visoko polirani finiš ogledala za koji je potrebno preko 20 sati izrade kako bi se postigao savršeni izgled.

 

Unutar telefona se nalazi snažna Snapdragon 835 mobilna platforma koja obezbeđuje izvanredne performanse. Naravno tu je i pun, čist Android doživljaj, bez nepotrebnih aplikacija koje usporavaju funkcionisanje vašeg telefona. Spomenimo i to da je uređaj osiguran biometrijskom proverom otiska prsta, što omogućuje naprednu sigurnost kako bi ovaj model mogao da bude svestrani saputnik za sve potrebe korisnika.

 

Nokia 8 će se proizvoditi u četiri boje: Polished Blue, Polished Copper, Tempered Blue i Steel. Više informacija možete pronaći na adresi www.nokia.com/en_int/phones/nokia-8