KATEGORIJE

PRIKAZI

BenQ MH535

BenQ MH535

Iako su multimedijalni projektori suštinski proslavili kompaniju BenQ, ovaj proizvođač u poslednje vreme najveći akcenat stavlja na vrhunske poslovne (biznis) modele koji su već duži niz godina dostupni i domaćim kupcima. Među njime se nalazi i model MH535 za koji proizvođač tvrdi da je jedan od najboljih u klasi i po pitanju kvaliteta slike...

Nokia 5.1 Plus

Nokia 5.1 Plus

Kada se uzme u obzir da pripada budžetskoj  cenovnoj kategoriji, slobodno se može reći da Nokia 5.1 Plus impresionira svojim kvalitetom i radnim performansama...

Oukitel U18

Oukitel U18

Elegantni Oukitel U18 pripada klasi cenovno pristupačnih pametnih telefona, ali sa specifikacijama dovoljnim da zadovolje čak i one zahtevnije korisnike...

AKTUELNO

 

Vesti

Fujitsu Technology "IT Future Roadshow 2009"

Napisao prota, 2009-07-03 05:07:43 u Dogadjaji

Kompanija "Fujitsu Technology Solutions" je na skupu "IT Future Roadshow 2009" koji je održan 26. juna u Beogradu, predstavila poslovnim korisnicima informacionih tehnologija iz Srbije najvažnije promene i novitete u svom poslovanju i ponudi na tržištu, do kojih je došlo njenom potpunom integracijom u Fujitsu grupu, ozvaničenom 1. aprila ove godine. Na ovom redovnom godišnjem susretu sa korisnicima, prvom u novoj organizaciji, prezentovani su takođe tehnološki noviteti i trendovi u domenu dinamičkih IT struktura, serveri, sistemi za skladištenje podataka i rešenja ove kompanije i njenih partnera – sa fokusom na virtuelizaciji IT okruženja i optimizaciji korišćenja ovih resursa u firmama.

Novom organizacijom u okviru Fujitsu grupe, predstavništvo kompanije Fujitsu Technology Solutions u Beogradu zaduženo je za tržišta Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Tim predstavništva koji čine tehnološki stručnjaci i konsultanti za podršku prodaji i partnerskoj mreži nije promenjen, dok je za novog direktora predstavništva imenovan Nebojša Bjelotomić, dosadašnji regionalni menadžer prodaje.

"U domenu naše lokalne strategije, principa i načina rada – situacija je gotovo nepromenjena: nastavljamo da poslujemo isključivo preko postojće mreže svojih lokalnih partnera, kojima ne konkurišemo na ovom tržištu", rekao je tom prilikom Nebojša Bjelotomić, i naglasio da se osim globalnih promena, najpre u nazivu kompanije i brendu proizvoda, u lokalnom poslovanju neće mnogo toga promeniti. "To je i našim klijentima u Srbiji i zemljama za koje smo zaduženi izuzetno značajno zbog toga što se ova krupna promena za nas, nije odrazila na kontinuitet njihovog planiranja i rada, i našu već uhodanu saradnju", naglasio je on.

Prema globalnoj strategiji, Fujitsu Technology Solutions je u okviru Fujitsu grupe zastupljen pre svega u Evropi i predstavlja motor njenog globalnog razvoja u domenu servera na Intel platformi, kao i sistema za skladištenje podataka; ekspertiza i znanje su tako, u ovom domenu, i dalje koncentrisani u Augsburgu, u Nemačkoj.

"Takva globalna organizaciona struktura pogoduje i poslovanju lokalnog predstavništva zato što i dalje možemo da brzo da reagujemo i odgovorimo potrebama ovdašnjih klijenata, delom zahvaljujući i tome što su i ljudi u centrali sa kojima smo i do sada sarađivali i razmenjivali informacije i dalje na istim pozicijama" istakao je Nebojša Bjelotomić.

U domenu portfolija proizvoda i rešenja kompanije, koji je u okviru Fujitsu grupacije globalizovan i optimizovan, promene koje će se bitnije odraziti na ovo tržište odnose se prvenstveno na bolju pristupačnost i funkcionalnu prilagođenost ponude korisnicima manjih i srednjih organizacija.

Kompanija se intenzivnije usredsređuje na tehnologije koje donose najveću vrednost informacionih tehnologija firmama – infrastrukturu koja obuhvata servere, sisteme za skladištenje podataka i dinamička rešenja za optimalno korišćenje računarskih resursa, i zadržava optimizovanu ponudu klijentskih rešenja u koja spadaju i prenosivi i stoni računari sa pratećim komponentama.

Skup Fujitsu Technology Solutions "IT Future Roadshow 2009" realizovan je u saradnji sa globalnim partnerima, kompanijama EMC, NetApp i Intel – i tematski primarno orijentisan na rešenja za virtuelizovana IT okruženja. Organizator je najveću pažnju posvetio novom PRIMERGY BX900 sistemu, potpuno dinamičkoj serverskoj infrastrukturi u jednoj blejd-server "kocki", koji rešava infrastrukturne probleme korisnika. Uz pomoć PRIMERGY BX900 sistema organizacije mogu dinamično da se prilagođavaju različitim scenarijima korišćenja IT-ja, istovremeno povećavajući agilnost svojih IT infrastruktura i smanjujući troškove.

Lokalni partneri kompanije u domenu sistem-integracije – PSC, Spinnaker New Technologies, Pan Computers, Saga, Siemens i Informatika – predstavili su svoje reprezentativne projekte u Srbiji među kojima su i digitalno arhiviranje, praćenje i kontrola emitovanog programa za Republičku radiodifuznu agenciju (RRA), zatim izgradnja sistema visoke pouzdanosti u kompaniji ChipCard, konfiguracija visokodostupnog Fujitsu Technology Solutions „X10Sure“ rešenja na VMware virtuelizacionoj platformi u kompaniji DIS, i drugi projekti.