PRIKAZI

BenQ BL2480T

BenQ BL2480T

Kada se u biznis klasi nađe monitor koji donosi spoj slim dizajna, fleksibilnog podešavanja položaja, visoke rezolucije, te inteligentnih opcija prilagođavanja reprodukcije slike, jasno je da na stolu dobijate znatno više od uobičajenog  kancelarijskog modela…

BenQ W2000

BenQ W2000

Vrhunski multimedijalni projektor baziran na naprednim tehnologijama i Rec. 709 standardum, korisnicima donosi jednu potpuno novu dimenziju pokretnih slika u HD formatu...

Huawei P30 serija

Huawei P30 serija

Svi dostupni modeli iz P30 serije pored snažnog hardvera i superiornog dizajna u stanju su da kreiraju istinski vrhunske fotografije, kao i savršen video materijal u svim podržanim rezolucijama snimanja...

AKTUELNO

 

Vesti

Cloud security sistem u EUnetu

Napisao prota, 2009-07-03 04:44:05 u Dogadjaji

U prostorijama Eunet-a, jednog od naših najvećih internet provajdera,  predstavljena je vodeća svetska kompanija za "cloud security" sisteme, Zscaler, koja svojim konstantnim ulaganjem u razvoj novih tehnologija, pomera granice upotrebe sigurnosnih servisa omogućavajući jednostavnost korišćenja i potpunubezbednost svakom korisniku Interneta.

 

Kompanija EUnet ima privilegiju da otpočne saradnju sa Zscaler-om i prva na području Balkana ponudi najbolja zaštitna rešenja koja ne iziskuju hardverske i softverske instalacije kod korisnika, što predstavlja jednu od osnovnih prednosti "cloud security" servisa. Na ovaj način EUnet omogućava svim korisnicima, bez obzira čije usluge Internet provajdinga koristili, da na jednostavan i efikasan način upotrebljavaju vrhunske sisteme zaštite uz minimalna ulaganja i troškove, a maksimalan stepen kontrole i upravljanja svog Internet saobraćaja.

Cloud security sistemi predstavljaju budućnost u zaštiti i upravljanju protokom kompanijskih podataka preko Interneta, baziranih na sve većem trendu korišćenja SaaS servisa (Software-as-a-Service), koji smanjuju troškove implementacije i održavanja, povećavaju efikasnost zaštitnih sistema, optimizuju Internet resurse i omogućavaju kompletnu kontrolu pristupa i distribucije kompanijskih podataka ili informacija od značaja.

 Jay Chaudhry osnivač i CEO kompanije Zscaler, tom prilikom je izjavio:"Čast mi je što imam priliku da saradjujem sa prvim Internet provajderom na ovim prostorima, koji je zvanično proglašen jedinim Superbrandom medju ISP-ovima. Saradnju EUneta i Zscaler-a omogućiće klijentima da svojijm korisnicima obezbede bogato Internet iskustvo sa bilo kog mesta i preko bilo kog uredjaja. Kroz globalno razvijenu infrastrukturu, korišćenje Zscalerovih servisa u okviru virtuelnog oblaka, drastično se smanjuje rizik i obezbedjuje dva puta više funkcionalnosti za polovinu cene trenutnih rešenja".

" EUnet godinama ulaže značajna sredstva u nabavku specijalizovanog hardvera i implementaciju softverskih rešenja namenjenih zašititi, kako svoje Internet mreže tako i pojediničanih korisnika i njihovih servisa. Ono sto EUnet želi da postigne kroz saradnju sa ZScaler-om je da  svojim korisnicima ponudi mnogo fleksibilniju i detaljniju kontrolu stepena sigurnosti i načina eksploatacije njihovih servisa. Da bi ovakav sistem zaštite bio efikasan, neophodno je da on za korisnika bude jeftin, uvek dostupan, potpuno transparentan i jednostavan za korišćenje. Ako podjemo od ovih premisa, rešenje koje nudi ZScaler, zasnovano na "cloud-based" tehnologijama, nameće se kao logičan izbor."-rekao je Saša Marković, direktor kompanije EUnet.