KATEGORIJE

PRIKAZI

Apple iPad Pro 2017

Apple iPad Pro 2017

Još bolji ekran i snažniji procesor čine da novi iPad Pro tablet računari ponude performanse kakve ni jedan mobilni uređaj ne može da vam pruži u ovom trenutku...

Apple AirPods slušalice

Apple AirPods slušalice

Savršene bežične slušalice za Apple uređaje dolaze u vidu modela koji predstavlja idealan spoj jednostavnosti i naprednih tehnologija kao nikada do sada…

Fitbit Charge 2

Fitbit Charge 2

Savršen fitness tracker koji spaja moderan dizajn, kvalitetnu izradu i dobru ergonomiju za udobno nošenje, sa sveobuhvatnim prikupljanjem informacija o vašim celodnevnim aktivnostima koje će vam uvek biti na dohvat ruke!

AKTUELNO

 

Vesti

Cloud security sistem u EUnetu

Napisao prota, 2009-07-03 04:44:05 u Dogadjaji

U prostorijama Eunet-a, jednog od naših najvećih internet provajdera,  predstavljena je vodeća svetska kompanija za "cloud security" sisteme, Zscaler, koja svojim konstantnim ulaganjem u razvoj novih tehnologija, pomera granice upotrebe sigurnosnih servisa omogućavajući jednostavnost korišćenja i potpunubezbednost svakom korisniku Interneta.

 

Kompanija EUnet ima privilegiju da otpočne saradnju sa Zscaler-om i prva na području Balkana ponudi najbolja zaštitna rešenja koja ne iziskuju hardverske i softverske instalacije kod korisnika, što predstavlja jednu od osnovnih prednosti "cloud security" servisa. Na ovaj način EUnet omogućava svim korisnicima, bez obzira čije usluge Internet provajdinga koristili, da na jednostavan i efikasan način upotrebljavaju vrhunske sisteme zaštite uz minimalna ulaganja i troškove, a maksimalan stepen kontrole i upravljanja svog Internet saobraćaja.

Cloud security sistemi predstavljaju budućnost u zaštiti i upravljanju protokom kompanijskih podataka preko Interneta, baziranih na sve većem trendu korišćenja SaaS servisa (Software-as-a-Service), koji smanjuju troškove implementacije i održavanja, povećavaju efikasnost zaštitnih sistema, optimizuju Internet resurse i omogućavaju kompletnu kontrolu pristupa i distribucije kompanijskih podataka ili informacija od značaja.

 Jay Chaudhry osnivač i CEO kompanije Zscaler, tom prilikom je izjavio:"Čast mi je što imam priliku da saradjujem sa prvim Internet provajderom na ovim prostorima, koji je zvanično proglašen jedinim Superbrandom medju ISP-ovima. Saradnju EUneta i Zscaler-a omogućiće klijentima da svojijm korisnicima obezbede bogato Internet iskustvo sa bilo kog mesta i preko bilo kog uredjaja. Kroz globalno razvijenu infrastrukturu, korišćenje Zscalerovih servisa u okviru virtuelnog oblaka, drastično se smanjuje rizik i obezbedjuje dva puta više funkcionalnosti za polovinu cene trenutnih rešenja".

" EUnet godinama ulaže značajna sredstva u nabavku specijalizovanog hardvera i implementaciju softverskih rešenja namenjenih zašititi, kako svoje Internet mreže tako i pojediničanih korisnika i njihovih servisa. Ono sto EUnet želi da postigne kroz saradnju sa ZScaler-om je da  svojim korisnicima ponudi mnogo fleksibilniju i detaljniju kontrolu stepena sigurnosti i načina eksploatacije njihovih servisa. Da bi ovakav sistem zaštite bio efikasan, neophodno je da on za korisnika bude jeftin, uvek dostupan, potpuno transparentan i jednostavan za korišćenje. Ako podjemo od ovih premisa, rešenje koje nudi ZScaler, zasnovano na "cloud-based" tehnologijama, nameće se kao logičan izbor."-rekao je Saša Marković, direktor kompanije EUnet.