KATEGORIJE

PRIKAZI

BenQ BL2480T

BenQ BL2480T

Kada se u biznis klasi nađe monitor koji donosi spoj slim dizajna, fleksibilnog podešavanja položaja, visoke rezolucije, te inteligentnih opcija prilagođavanja reprodukcije slike, jasno je da na stolu dobijate znatno više od uobičajenog  kancelarijskog modela…

BenQ W2000

BenQ W2000

Vrhunski multimedijalni projektor baziran na naprednim tehnologijama i Rec. 709 standardum, korisnicima donosi jednu potpuno novu dimenziju pokretnih slika u HD formatu...

Huawei P30 serija

Huawei P30 serija

Svi dostupni modeli iz P30 serije pored snažnog hardvera i superiornog dizajna u stanju su da kreiraju istinski vrhunske fotografije, kao i savršen video materijal u svim podržanim rezolucijama snimanja...

AKTUELNO

 

Vesti

Kompanije INTEL i NUMONYX došle do krucijalnih saznanja u oblasti PCM tehnologije

Napisao prota, 2009-10-29 11:12:51 u Novosti

Korporacije Intel i Numonyx B.V danas su objavile da je ostvaren ključan napredak u razvoju memorije sa promenljivom fazom (PCM), nove tehnologije u izradi memorija koje kombinuju brojne prednosti današnjih različitih tipova memorija. Po prvi put istraživači su predstavili 64Mb testni čip koji omogućuje slaganje ili postavljanje više slojeva PCM nizova u jednu kockicu. Ovo otkriće omogućuje stvaranje memorijskih uređaja većeg kapaciteta, niže potrošnje energije i optimalnog korišćenja prostora pri nasumničnom pristupu nepromenljivoj memoriji i aplikacijama skladištenja.

Postignuti rezultati proizvod su zajedničkog istraživačkog programa razvijenog od strane kompanija Numonyx i Intel koji se fokusira na istraživanje višeslojnih ili složenih PCM ćelijskih nizova. Istraživači obe kompanije su sada u prilici da prikažu vertikalno integrisanu memorijsku ćeliju – nazvanu PCMS (memorije sa promenom faze i prekidač). PCMS se sastoji od jednog PCM elementa složenog sa novim Ovonic Treshold prekidačem (OTS) u unakrsnom rasporedu. Mogućnost slaganja ili postavljanja u slojeve nizova PCMS omogućuje skalabilnost viših memorijskih gustina dok performanse i karakteristike PCM ostaju očuvane, što je izazov koji je predstavljao sve veći i veći problem sa tradicionalnim tehnologijama korištenim za izradu memorije.

 

“Nastavljamo sa razvojem tehnologije za memoriju kako bi unapredili kompjutersku platformu,” kazao je Al Fazio, pridruženi saradnik kompanije Intel i direktor odseka za Memoriju i tehnološki razvoj. “Mi smo ohrabreni ovim uspehom i vidimo buduću memorijsku tehnologiju, kao što je PCMS, kao presudnu za nastavak značaja memorije za rešenja primenjena na računare i proširenje kvaliteta performansi i memorijsko skaliranje.”

 

“Rezultati veoma obećavaju” kazao je Greg Atwood, viši tehnolog u kompaniji Numonyx. “Rezultati pokazuju potencijal za veće gustine, skalabilne nizove i predstavljaju model PCM proizvoda u budućnosti, po uzoru na NAND proizvode. Ovo je važno jer se tradicionalne tehnologije fleš memorije suočavaju sa izazovima fizičkog ograničenja i pouzdanosti, dok istovremeno postoji zahtev za unapređivanjem memorije u svim uređajima, od mobilnih telefona do centara podataka.”

Više informacija o memorijskim ćelijama, unakrsnim nizovima, eksperimentima i rezultatima biće objavljeni u zajedničkom štampanom izdanju “A Stackable Cross Point Phase Change Memory” i predstavljeno u zajedničkom izdanju na IED (International Electron Devices Meeting) susretu 9. decembra u Baltimoru, Merilend. Koautori dokumenta su naučnici kompanija Intel i Numonyx i biće predstavljeni od strane višeg inženjera kompanije Intel, DerChang Kau.