KATEGORIJE

PRIKAZI

BenQ BL2480T

BenQ BL2480T

Kada se u biznis klasi nađe monitor koji donosi spoj slim dizajna, fleksibilnog podešavanja položaja, visoke rezolucije, te inteligentnih opcija prilagođavanja reprodukcije slike, jasno je da na stolu dobijate znatno više od uobičajenog  kancelarijskog modela…

BenQ W2000

BenQ W2000

Vrhunski multimedijalni projektor baziran na naprednim tehnologijama i Rec. 709 standardum, korisnicima donosi jednu potpuno novu dimenziju pokretnih slika u HD formatu...

Huawei P30 serija

Huawei P30 serija

Svi dostupni modeli iz P30 serije pored snažnog hardvera i superiornog dizajna u stanju su da kreiraju istinski vrhunske fotografije, kao i savršen video materijal u svim podržanim rezolucijama snimanja...

AKTUELNO

 

Vesti

Intel SSD paket aplikacija i Intel SSD optimizator unapređuju performanse SSD uređaja

Napisao prota, 2009-10-27 13:30:48 u Novosti

Nakon što je počela prodaja Microsoft Windows 7 operativnog sistema, kompanija Intel učinila je dostupnim Intel SSD paket aplikacija (Intel® Solid-State Drive Toolbox) i ažurirala verzije Intel optimizatora (Intel® SSD Optimizator) i ugrađenog softvera (formware) u svojim 34 nanometarskim Intel® X25-M Mainstream SATA SSD uređajima. Ovi alati osmišljeni su kako bi se bolje koristile napredne funkcije kojima Intel SSD uređaji raspolažu.

 

 

SSD uređaji osmišljeni su kako bi zamenili tradicionalne čvrste diksove (HDD) omogućujući bolje performanse, manju potrošnju energije i veću rentabilnost. Intel SSD paket aplikacija omogućuje korisnicima nadzor i upravljanje opcijama SSD uređaja. Ažuriranje ugrađenog softvera i Intel SSD optimizator oslanjaju se na mogućnosti Windows operativnog sistema, Windows 7 ATA Data Set Management Command, poznatiju kao „Trim” kako bi Intelovi SSD uređaji konstanto demonstrirali napredne performanse. Štaviše, paket aplikacija i optimizator unapređuju kvalitet rada pod Windows XP i Vista operativnim sistemima.

 

“Brz i pouzdan pristup podacima od presudnog je značaja za naše SSD korisnike,” izjavio je Pete Hazen, direktor marketinga Intel NAND Solutions grupe. “Najnovija verzija ugrađenog softvera i unapređenje alata za Intel SSD uređaje omogućava nov način podešavanja, pružajući znatno više informacija i dijagnostičkih alata kako bi se omogućilo korišćenje njihovih naprednih odlika. Ohrabrujemo korisnike naših 34 nanometarskih uređaja da preuzmu novu, ažuriranu verziju ugrađenog softvera već danas. Neće samo korisnici operativnog sistema Windows 7 uživati u naprednim performansama nastalim kroz korišćenje Trim komande. I korisnici Windows XP i Vista operativnog sistema biće zadovoljni unapređenjima.”

Za vlasnike 34 nanometarskih X25-M uređaja kapaciteta 160GB, ažuriranje osnovnog softvera nudi i mogućnost unapređenja sekvencijalne brzine upisa, omogućujući upis i do 100MB po sekundi što predstavlja unapređenje performansi za 40 odsto, u odnosu na postojeće verzije ugrađenog softvera.

 

Opcija “Trim”, u sklopu ATA Data Sed Management komande, vrši sinhronizaciju načina na koji operativni sistem vidi dokumente koji su obrisani iz operativnog sistema, ali ne i sa diska. Trim opcija pruža informacije o blokovima SSD podataka koji više nisu u upotrebi. Ovo pomaže stabilizaciju performansi i duži radni vek SSD uređaja.

 

Intel SSD paket aplikacija omogućava i informacije o samom uređaju, uključujući atribute samoposmatranja (Self Monitoring) a i tehnologije izveštavanja (S.M.A.R.T) do granica koje je proizvođač inicijalno i zamislio. Paket aplikacija uključuje osnovnu i potpunu dijagnostiku, uz skup preporučenih aktivnost. Paket aplikacija uključuje i grafički korisnički interfejs koji će omogućiti korinsicima da planiraju i izvrše Trim komandu nezavisno od operativnog sistema. Kompanija preporučuje korisnicima da instaliraju ovu ažuriranu verziju ugrađenog programa i seta aplikacija, uz pokretanje Trim funkcije kako bi se omogućile najbolje performanse. Osvežen ugrađeni program može se naći na stranici  www.intel.com/go/ssdfirmware, a Intel SSD alati i optimizator dostupni su  na stranici www.intel.com/go/ssdtoolbox.

 

Nagrađivani X25-M SSD Intelovi uređaji izrađeni u 34-nm tehnologiji isporučuju se od jula. Višeslojna jedinica (MLC) Intel® X25-M Mainstream SATA SSD namenjena je laptop i desktop računarima i dostupna u veličinama od 80 i 160 GB. SSD uređaji služe pohranjivanju podataka koji se mogu naći u računaru. Zato što SSD uređaji nemaju pokretnih delova, oni pružaju bolje performanse i veću energetsku štedljivost nego uobičajeni HDD uređaji. Privlačni za igrače, medijske stvaraoce i tehnološke entuzijaste, SSD uređaji igrali su ključnu ulogu u pojavi novih, ultra tankih notebook računara  koji postaju sve popularniji zahvaljujući njihovom dizajnu, veličini i družini trajanja baterije. Za više informacija o Intel SSD uređajima, posetite www.intel.com/go/ssd.