BenQ BL2480T

Napisao 1, 2019-05-20 01:19:17 u Opis - dugi

Ponuda poslovnih monitora baziranih na IPS panelima raste iz dana u dan, što je nekako i logično jer i poslovna okruženja imaju veliku potrebu za kvalitetnom slikom i detaljnim prikazom svih vrsta grafičkih i slikovnih sadržaja. Iako su značajno skuplji od rešenja koja se baziraju na TN panelima IPS monitori donose novu dimenziju uživanja u izuzetnom kvalitetu slike i vizuelnim efektima. Oni su neka vrsta SF-a među ogromnom ponudom različitih displeja na planeti. BenQ je proizvođač sa velikim iskustvom u razvoju različitih vrsta monitora baziranih na IPS panelima, a svoj relativno novi model oznake BL2480T promoviše kao IPS monitor dostupan velikom broju potrošača, kako zbog korektne cene tako i zbog činjenice da je na njemu moguće odraditi sve što se poželi, ali i maksimalno uživati u multimediji visoke definicije. Zato treba uzeti malo sa rezervom reči da je ovo baš samo poslovni monitor.

 

 

 

 

BL2480T ima dijagonalu ekrana od 23.8 inča i operiše rezolucijom od 1920×1080 piksela. Odnos stranica mu je 16:9, dok je njegov nativni kontrast podešen na 1000:1 (dinamički je 20.000.000:1). Uglovi vidljivosti koje donosi su odlični (178° horizontalni, 178° vertikalni), mada to je generalno jača odlika svih IPS displeja. Po pitanju reprodukcije palete boja, kao i većina IPS monitora, tako i BL2480T vidi paletu od 16.7 miliona boja i u kombinaciji sa naprednim BenQ-ovim tehnologijama za poboljšanje kvaliteta slike (Flicker-free, HDCP, Low Blue Light Mode, Senseye3...) donosi korisniku jedno potpuno novo iskustvo u radu sa 3D objektima, grafikom i multimedijom. Takođe, uz takozvanu Brightness Intelligence (B.I.Tech.) tehnologiju monitor sam detektuje intezitet prikaza sadržaja i prilagođava ga tako da se izbegne prekomerna ekspozicija svetlijih scena, dok se tamna područja pojačavaju kako bi se optimizovala jasna vidljivost slike.

 

 

Monitor donosi i multimedijalnu komponentu u vidu dva zvučnika ukupne izlazne snage od 2W (2x1W RMS), međutim na njih ne treba nešto posebno računati – eksterni zvučnici su ipak neophodni! Ulaza i izlaza ima dovoljno, ali o tome se više može saznati na oficijalnom sajtu proizvođača. Generalno gledano tehničke karakteristike su mu odlične i po tom pitanju ne treba sumnjati.

 

 

 

 

Iako je reč o poprilično kompaktnom monitoru on na stolu izgleda veoma moćno i superiorno, a u tome mu najviše pomaže njegov moderan izgled i gotovo besprekorna izrada tj. upotreba posebnih materijala – lakih za održavanje i otpornih na većinu spoljnih uticaja. BenQ je na ovom monitoru svakom detalju posvetio maksimalnu pažnju stavljajući do znanja budućim vlasnicima da sa BL2480T monitorom nema igranja (u pozitivnom smislu) i da je reč o zaista veoma naprednom rešenju koje superiorno prkosi konkurenciji u klasi. To dodatno potvrđuje i činjenica da IPS panel ovog monitora ima odziv tečnih kristala od zavidnih 5ms (GTG) i da poseduje pozadinsko osvetljenje poslednje generacije kakvo se viđa samo na ultra skupim rešenjima.

 

Kvalitet slike koji nudi ovaj monitor je pak posebna priča i verujemo da ćete kao i mi biti zakucani za stolicu kada pustite neki moćan i dinamičan multimedijalni zapis, SF film poslednje generacije u visokoj rezoluciji ili akciju sa nekim kompleksnim 3D objektima. Vizuelno, to je jedno posebno iskustvo koje za sada nudi samo BL2480T monitor i njegova braća iz iste familije ikako su potpisani sa potpisom poslovnih modela. Prikaz boja na ekranu deluje tako kao da su iste uzete iz prirode, dok je detaljnost izuzetna, što isto možemo reći i za osvetljnje slike, njenu dubinu i jasnoću. Jednostavnije rečeno sa BL2480T monitorom dobijate apsolutno najprirodniju i najnapredniju sliku viđenu na jednom IPS monitoru poslovne klase i dijagonale do 24 inča. Naravno, za poslovne korisnike najvažniji je prikaz grafike, detaljnost i postojanost boja, a to kod BL2480T monitora nimalo nemanjka. Čak je pomalo čudno zašto je BenQ toliko visok kvalitet slike implementirao u nešto što zove - biznis monitor. Međutim, ko što kaže stara poslovica od viška glava ne može da boli.

 

 

 

 

Na kraju, najprostije rečeno - BL2480T je izuzetno lepo izbalansiran IPS monitor kome se nema mnogo šta prigovoriti – sve je baš kako treba da bude. Plus kada se na sve doda i jedno sjajno korisničko iskustvo on je apsolutno dobitna kombinacija za svakog ko traži vrhunski IPS monitor, odnosno monitor na kome će da crta i radi sa grafikom, povremeno se dobro zabavi ili jednostavno uživa u kristalno jasnoj slici. On jeste u neku ruku poslovni monitor, ali i to treba gledati iz više uglova pošto je on mnogo, mnogo više od jednog biznis rešenja dobre slike. Bukvalno rečeno - sa BL2480T monitorom se dobija i poslovni monitor i monitor za kvalitetnu zabavu, pa ko hoće baš to, rešenje mu je na dohvat ruke!

 

 

Proizvođač BenQ
Model BL2480T
Veličina ekrana 23.8"
Rezolucija 1.920 x 1.080
Tip ekrana TFT LCD, IPS panel
Pozad. osvetljenje LED
Odnos stranica 16:9
Nativni kontrast 1.000:1
Osvetljenje 250cd/m²
Odziv 5ms
Uglovi gledanja 178° horizontalni, 178° vertikalni
Veličina piksela 0.27mm
Paleta boja 16.7 miliona boja
Ostalo Anti-glare
Priključci 1x DisplayPort, 1x HDMI, 1x VGA D-sub, audio 3.5 mm ulaz/izlaz
Zvučnici Ugrađeni, 2x1W
Tehnologije AMA, Brightness Intelligence(B.I.), Flicker-free, HDCP, Low Blue Light
Ergonomija Pivot, Podesivost po visini, Swivel, Tilt
Montiranje na zid VESA 100mm x 100mm
Masa 3.00kg (bez postolja)
Boja Crna
Kontakt www.list.rs
Cena uzorak