nJoy Shed 625

Napisao 1, 2018-03-05 08:51:03 u Opis - dugi

Koliko puta ste već čuli da je neko u vašem okruženju imao neprijatnost (možda ste i sami to doživeli), kada je zbog nestabilnog napona u električnoj mreži stradao neki uređaj u kući, a neretko i više aparata u nizu. Posebnu opasnost predstavlja električno pražnjenje koje nastaje tokom grmljavine, kada se po pravilu “udar” prenosi preko telefonskog ili antenskog kabla, pa je mogućnost havarije još veća i izvesnija. Kada u takvim situacijama pored ostalih kućnih aparata strada i računar i pritom se izgube svi podaci koji se na njemu nalaze, vašem očaju nema kraja. Po pravilu garancija ne pokriva ovako nastale kvarove, a gubitak podataka neretko predstavlja nenadoknadivu štetu.Zbog svega navedenog potrebno je preduzeti odredene adekvatne mere, među kojima je najbolje i najjednostavnije nabaviti i koristiti neki od specijalizovanih proizvoda sa funkcijom zaštite drugih uređaja od strujnih udara i električnog pražnjenja. Naš predlog ovog puta odnosi se na proizvod kompanije nJoy pod oznakom Shed 625, čija svestrana funkcionalnost, dopadljiv dizajn i povoljna cena donose snažnu preporuku za najširu grupu korisnika.

 

 

 

Sveobuhvatna zaštita za svakogaPre svega treba istaći da je nJoy Shed 625 pripada kategoriji UPS uređaja ciji je primarni zadatak da obezbede neprekidno napajanje (Uninterruptible Power Supply). To znači da zahvaljujuci ugrađenoj bateriji mogu da obezbede napajanje i u trenutku nestanka struje, kako bi eventualno mogli da završimo započete poslove, te da bezbedno isključimo povezane uređaje, a ukoliko je u pitanju računar posebno je važno da možemo sigurno da snimimo otvorene podatke i pravilno isključimo pokrenute programe.U slučaju ovog zanimljivog nJoy modela, treba spomenuti da on donosi snagu od 625VA, odnosno 375W, što su prilicno skromne vrednosti, pa ne treba računati na neku veliku autonomiju pogotovo ako je na njega priključeno više uređaja istovremeno. Ipak kada se pogleda cenovna klasa kojoj Shed 625 pripada, u tom pogledu se i ne može očekivati nešto spektakularno, pa je i već samo postojanje mogućnosti da imate na raspolaganju neko vreme za produženo napajanje, sjajna stvar.

 

 

Dakle, glavni aduti ovog uređaja očigledno se kriju na nekoj drugoj strani, a tu su nas neke karakteristike po prilično pozitivno iznenadile. Pre svega, nJoy Shed 625 na sebi ima čak 5 izlaznih šuko priključaka što je sjajan podatak za jedan UPS uređaj low cost klase, pa ce za mnoge već ova činjenica biti dovoljna za odluku o nabavci. Treba napomenuti da je 4 od navedenih 5 šuko priključaka povezano na bateriju unutar ovog UPS-a, što znači da četiri uređaja može da koristi funkciju neprekidnog napajanja, dok će jedan uređaj uživati zaštitu od nestabilnog napona.Tu dolazimo do još jedne važne karakteristike koju ovaj uređaj donosi, a to je AVR  funkcija (automatska regulacija napona), koja u najmanju ruku obezbeduje duži vek uređaja. Pri svemu tome, Shed 625 obezbeđuje zaštitu od kratkog spoja, zaštitu od prevelikog opterećenja (napona), te zaštitu od udara groma, pa će vaši uređaji priključeni na ovaj UPS biti zašticeni od svih ovih iznenadnih, a neretko i fatalnih incidenata.

 

Napomenućemo da nJoy Shed 625 pruža i telefonsku (modemsku) zaštitu, kao zaštitu sa antenskog signala (IEC75 /75O/), pa možete biti spokojni i što se tiče sigurnosti vašeg modema ili telefona, odnosno vaših TV tjunera (kartice u racunaru, TV box-a ili televizora).Na kraju spomenimo da je nJoy obezbedio i poprilično dopadljiv dizajn ukoliko se o tome uopšte može govoriti u ovoj kategoriji uređaja, ali kombinacija crne i narandžaste boje, uz dodatne detalje poput svetlosnih indikatora, proreza za hlađenje i sl. podižu vizuelnu komponentu na stepenik više. Možda vam je i to važno pa ćemo svakako spomenuti, Shed 625 poseduje i jedan USB port, kao i mogućnost montaže na zid. Sve to prati i solidan softverski menadžment koga možete obavljati preko USB-a, LAN-a ili internet veze, pa  je uz takozvanu smart kontrolu moguće da uštedite i do 50% energije. Proizvođač takođe ističe operativnost poput “hladnog starta”, kao i “zelene tehnologije”, za sve one koji o tome vode računa.

 

 

 

ZaključakKada se desi neki incident proizveden pikovima u naponu, statičkim elektricitetom i sličnim fenomenima koji i nisu tako retki u našim uslovima, obično se kajemo što nismo preduzeli neke mere da ih predupredimo. Uređaj nJoy Shed 625 obezbeđuje sveobuhvatnu zaštitu u tom pogledu za više vaših uređaja (pet različitih aparata, TV tjuner, telefon, modem…), koju svakako sebi možete da priuštite, a računica je jednostavna – ovo ulaganje je višestruko manje od cene svake pojedinačne jedinice koju sa njim štitite. Zato je nabavka Shed 625 UPS-a predstavlja pametan i veoma praktičan potez koji vam svakako preporučujemo!

 

 

Proizvođač nJoy
Model Shed 625
Tip UPS (Uninterruptible Power Supply)
Režim rada Line interactive
Snaga 625 VA / 375 W
Broj baterija 1
Voltaža baterije 12V
Kapacitet baterije 7Ah
Punjenje 90% kapaciteta za 4h
Izlazni priključci 5x šuko
Povezivost USB
Ostali priključci 2x IEC75 (75Ω), 2x RJ-45
Vrsta zaštite Telefonska (modemska) zaštita, Zaštita od kratkog spoja, Zaštita od prevelikog opterećenja (napona), Zaštita od udara groma
Prenaponska zaštita 480J
Dodatne funkcije AVR (automatski regulator napona), softverski monitoring i  kontrola
Boja Crno-narandžasta
Garancija 3 godine
Baterija 12 meseci
Cena 9.790,00 Din
Kontakt www.list.rs

 

 

 

Autor: M. Topalović