Fitbit Flex 2

Napisao 5, 2016-11-06 18:21:28 u Opis - dugi

Jednostavan fitness tracker koga možete nositi svuda i u svakoj prilici, pomaže vam da imate uvid u svoje celodnevne aktivnosti, te vas podstiče da se dignete sa stolice i budete više u pokretu...

 

 

Čak i ukoliko niste aktivni sportista i nemate redovne treninge, sigurni smo da ste svesni koliko je kretanje korisno za vaše telo, te je uvid u to kakve su vam dnevne aktivnosti značajano kao i za svakog drugog čoveka. Na sreću za praćenje parametara koji vam ukazuju na to da li treba više da se krećete, ali i kakve su vam druge navike koje utiču na zdravlje (kvalitet ishrane, kvalitet sna…), potrebno je samo da počnete da koristite neki od dostupnih “fitness trackera” poput onih koje nam donosi verovatno i najpoznatiji proizvođač ovih nosivih gedžeta - kompanija Fitbit.

 

 

Jednostavno, diskretno i potpuno funkcionalno rešenje za sve tipove korisnika

 

Ovog puta upoznajemo sa sa jednim veoma jednostavnim uređajem pod nazivom Flex 2, koji poput svog prethodnika (Fitbit Flex) predstavlja celodnevnog pratioca u svim aktivnostima tokom dana, čak i dok spavate. Unapređen dizajn i neke dodatne mogućnosti čine da Flex 2 predstavlja jedan od najpraktičnijih proizvoda u klasi osnovnih trekera u obliku narukvice, zbog čega ga mogu upotrebljavati bukvalno svi korisnici!

 

Fitbit Flex 2 je veoma jednostavno dizajniran – sam uređaj je diskretno sakriven u gumiranu narukvicu koja je dostupna u nekoliko različitih boja sa izdržljivom kopčom od nerđajućeg čelika, a napravljena je tako da je možete ugodno nositi po čitav dan bez ikakve smetnje bez obzira šta radite. Narukvica je veoma tanka i lagana, pa je na ruci nećete ni osetiti, a kako je napravljena da bude potpuno vodootporna, možete je nositi čak i dok plivate ili ronite, a softver koji prati vaše aktivnosti beležiće koliko ste vremena proveli na ovaj način, uz slikoviti prikaz broja kalorija koje ste tom prilikom potrošili.

 

 

Ono što nam se posebno svidelo jeste da sam tracker možete izvaditi iz narukvice i postaviti je u drugu, ali možete da ga nosite i na neki drugi način – recimo oko vrata kao neku modernu ogrlicu. Takođe, za one kojima umesto sportskog više odgovara neki elegantniji stil, Fitbit je ponudio i specijalnu verziju narukvice od poliranog metala koja izgleda poput nekog skupocenog komada nakita.

 

Još jednom naglašavamo da je sam treker veoma jednostavno dizajniran – bez suvišnih detalja, bez tastera, bez ekrana ili nečeg sličnog, praktično jedino što se na njemu nalazi jeste set od pet diskretnih LED dioda koje raznobojnim treperenjem obaveštavaju korisnika da ne propusti poruke koje su mu pristigle na pametni telefon. To istovremeno znači da je Flex 2 bežično povezan sa vašim smartfonom, te sa jedne strane možete uvek znati kada vam je stigla neka poruka, poziv i sl. (vibriranjem i treperenjem LED svetla), dok sa druge strane aplikacija u telefonu beleži i analizira najrazličitije podatke koje treker prikuplja u svakom trenutku sve dok je aktivan.

 

 

 

Na taj način možeteda pratite koliki ste broj koraka načinili u određenom vremenskom periodu, udaljenost koju ste prešli, potrošene kalorije, ukupno vreme koje ste proveli u različitim aktivnostima, ali i vreme koje ste proveli neaktivni – sedeći ili ležeći. Takođe, tu je i takozvana SmartTrack funkcija koja automatski pratiti pojedinačne aktivnosti kao što su trčanje i aerobne vežbe, ali i kada se bavite nekim konkretnim sportskim disciplinama, a sve se to detaljno prikazuje u izveštajuma Fitbit aplikacije na samom telefonu.

 

Na žalost dok ne pogledate u telefon, nećete imati previše informacija o svemu što bi možda želeli da znate u tom trenutku, ali ipak možete imati uvid o napretku nekog konkretno postavljenog cilja – dovoljno je dva puta „tapnuti“ po trekeru i LED svetlo će prikazati kako trenutno stoje stvari.

 

Inače, korisnike koji su previše statični Flex 2 će opominjati da treba da se pokrenu, pa tako možete da očekujete da će uređaj da vam šalje podsetnik da u toku svakih sat vremena načinite barem 250 koraka – dakle nema više predugog lenčarenja, sedenja i opuštanja!

 

 

Pored toga, osim aktivnog dela dana, Flex 2 će pratiti i periode kada odmarate, odnosno dok spavate. Naime, uređaj automatski beleži koliko dugo i koliko dobro spavate, a kako bi stekli dobru naviku da redovno idete u krevet i odmarite dovoljno dugo (ni premalo, ni previše) u tom smislu možete postavljati određene ciljeve koje će uređaj pratiti i upozoravati vas kada dođe do odstupanja. Takođe, možete da računate i na tihi alarm koji će vas u određeno vreme buditi bez ikakvog stresa.

 

Na kraju spomenimo i to da ugrađena baterija donosi dovoljno dug period autonomije (čak do 5 dana sa jednim punjenjem), što znači da ne morate svaki čas da proveravate u kakvom je stanju narukvica - sasvim sigurno će izdržati za celodnevno korišćenje, a kada se isprazni potrebno je svega oko 2 sata da se ponovo napuni u punom kapacitetu!

 

 

 

 

Zaključak

 

Ukoliko ne spadate u zahtevne korisnike kojima je potreban profesionalni fitness tracker sa kojim se mogu planirati i pratiti kompleksni trenažni ciklusi, analizirati forma i slično, Flex 2 predstavlja idealno rešenje koje vas neće opterećivati, a tek diskretno će vas opominjati na to da treba da se pokrenete i malo se prodrmate. Istovremeno moćićete da imate uvid u sve svoje aktivnosti tokom dana, kako bi stekli pravu sliku da li neke navike treba dodatno da korigujete ili se već krećete u skladu sa onim što je potrebno vašem telu, odnosno za vaše zdravlje. Uz nenametljiv dizajn, fleksibilno korišćenje i odličnu aplikaciju koja donosi detaljan pregled različitih parametara na vašem telefonu, Flex 2 predstavlja treker koga može da koristi svako i u svakoj prilici, te ga kao takvog zaista i toplo preporučujemo!

 

 

 

 

 

Proizvođač Fitbit
Model Flex 2
Tip uređaja Fitness tracker
Način korišćenja Nošenje na ruci (narukvica), nošenje oko vrata
Aktivnoti koje se prate Broj koraka u određenom vremenskom periodu, pređena udaljenosti, potrošene kalorije, vreme provdeno u aktivnostima, vreme naktivnosti, vreme provedeno u konkretnim sportskim disciplinama, praćenje vremena i kvaliteta sna
Direktne informacije Obaveštenje o pristiglim porukama i pozivima, podsećanje na aktivnosti, tihi alarm
Memorija Čuvanje detaljnih podataka za 7 dana u periodu od 30 dana
Povezivanje Bluetooth 4.0
Senzori Akcelometar (3-ose), motor za vibraciju
Dodatno Vodootpornost - mogućnost korišćenja pod vodom
Autonomija Lithium-polymer baterija, do 5 dana celodnevnog korišćenja
Dimenzije trekera 31.7 x 8.9 x 6.8 mm
Cena oko 100 eur
Kontakt www.istyle.eu/rs

 

 

Autor: M.P.