KATEGORIJE

Maleni Chieftec

Napisao 5, 2009-07-21 09:59:06 u Opšte vesti

Maleni Chieftec

 

Chieftec kućišta najčešće podrazumevaju velike dimenzije i klasičan dizajn. Ipak, u ponudi ovog proizvođača nalaze se i neki modeli koji odudaraju od ovog koncepta. Takav je i model CS-01B-SL iz serije Maestro, a njegove glavne karakteristike su manje dimenzije od onih na koje nas je navikao ovaj proizvođač što uz drugačiji dizajn odaje i donekle opušteniji utisak.

 

Ni ovde nema prevelikih ispada po pitanju izgleda pa je ipak jasno da se radi o Chieftec kućištu,  koje je prilagođeno konceptu po kojem može da se koristi u dva položaja: uspravnom, kao tower kućište, i položenom kao desktop model. Ovakvo rešenje značajno unapređuje funkcionalnost, pošto se uz male dimenzije lako postavlja na bilo koje slobodno mesto. Kao što smo i očekivali, kvalitet izrade je veoma dobar, a kućište je zbog svedenih dimenzija predviđeno za ploče formata mATF.

 

 

Chieftec je odabrao napajanje od 300 vati, ali kako se radi o veoma kvalitetnom proizvodu, koji će pružiti vrhunsku stabilnost i deklarisanu snagu, ono će biti više nego dovoljno svim prosečnim korisnicima, pogotovo što ovo kućište i nije namenjeno najsnažnijim komponentama. Predviđeno je ugrađivanje jednog optičkog uređaja u ležište od 5.25 inča, a tu je i slobodno mesto za tri čvrsta diska, kao i jedno ležište za disk od 2.5 inča. Ovo je dobro rešenje s obzirom na njihovu sve nižu cenu i dobre karakteristike, uz malu potrošnju energije i tih rad.  Chieftec većinu modela oprema priključcima na prednjoj masci, pa su i ovde tu USB, FireWire i audio izlazi, koji su danas veoma korisni.  Dobar ali strog dizajn, vrhunska izrada i napredna funkcionalnost zbog omogućenog korišćenja u dva položaja preporučuju ovaj model pre svega za korišćenje u okviru koncepta kućnog bioskopa, ali će se lepo uklopiti i u poslovni ambijent.

 

 

 

Proizvod na test ustupio: Arena Electronic GmbH - Chieftec