KATEGORIJE

Chieftec CTG-750C

Napisao 5, 2012-08-07 13:43:52 u Opis - dugi

Kompanija Chieftec na domaćem tržištu uživa veliko poverenje kupaca, prvenstveno zbog veoma moćnih i izdržljivih kućišta, a zatim i zbog kvalitetnih napajanja koja iz generacije u generaciju osvajaju brojne nagrade za vrhunske radne performanse i besprekoran kvalitet izrade.

 

Mi se već prilično dugo družimo sa ovim brendom, a za to vreme je kroz naše ruke prošao veliki broj najrazličitijih modela kućišta i napajanja, da bi sada na red došli i novi proizvodi koji su dopunili poznatu A-80 seriju CTG napajanja. Među njima posebnu pažnju privlači varijanta koja donosi i najveću izlaznu snagu, a dolazi pod oznakom CTG-750C, sa kojom se ovom prilikom i upoznajemo.

 

 

 

Snaga, efikasnost, zaštita

 

Nije teško zaključiti da se u slučaju CTG-750C radi o modelu koji komponente napaja maksimalnom snagom od 750W, što spada veoma ozbiljne vrednosti i samim tim ovo napajanje svrstava u visoku klasu. Naime, sa takvom snagom ali i uz ostale osobine koje poseduje, predstavlja odličan izbor i za entuzijaste i gejmere, odnosno njihove snažne i zahtevne konfiguracije.

 

CTG-750C je u osnovi modularno napajanje sa lepo rešenim ventilacionim sistemom i vrhunskim sistemom prenaponske zaštite. Lako se montira u sve vrste Midi Tower kućišta i bez problema može da opslužuje najrazličitije ATi Cross Fire X i NVIDIA SLI konfiguracije.

 

Gornjom stranom i u ovom slučaju dominira ventilator prečnika 120 mm koji hladi kompletan elektronski sklop napajanja, koji je veoma tih u radu čak i pri najvećim opterećenjima, što i sam proizvođač ističe kao jednu od najvažnijih osobina koje poseduje.

 

 

Uz prepoznatljiv CTG dizajn koji je karakterističan za nove modele A80 serije, ovo napajanje donosi sjajnu izradu i može da izdrži maksimalno snažne oscilacije iz mreže pružajući u isto vreme vrhunsku zaštitu računaru. Poseduje aktivni PFC (Power Factor Correction) za maksimalno efikasno funkcionisanje i stabilnost, te tako obezbeđuje i dugotrajan i pouzdan rad ugrađenih komponenti.

 

Dokaz da se radi o modelu visokog kvaiteta govori prisustvo 85 Plus sertifikata (samo za 230V), što znači da će efikasnost biti iznad 85% u svim uslovima. Ovakav rezultat je inače veoma teško realizovti sa napajanjima velike snage, a pored toga se ostvaruje i značajna ušteda u samoj potrošnji energije.

 

Pored 85Plus standarda vezanog za efikasnost, Chieftec je primenio i mnogobrojne napredne tehnologije u domenu zaštite, u vidu sistema inteligentne kontrole napajanja, što u bukvalnom prevodu znači da ako dođe do neke ozbiljnije havarije otkazaće samo napajanje sprečavajući propadanje core konponenti (procesor, matična ploča, grafička kartica…).

 

Dakle, od zaštitnih standarda primenjeni su: OVP (Over Voltage Protection), UVP (Under Voltage Protection), OCP (Over Current Protection), SCP (Short-Circuit Protection), OPP (Over Power (Load) Protection) i OTP (Over Temperature Protection) protekcija uz integraciju naprednog sistema za kontrolu napajanja.

 

 

Zaključak

 

Ukoliko razmišljate o nabavci ozbiljnog napajanja koje će sigurno i pouzdano moći da potera nove igračke naslove na vašoj brižljivo sklopljenoj gejmerskoh konfiguraciji, Chieftec se sa modelom CTG-750C ozbiljno nameće kao jedno od najboljih rešenja. Po sasvim razumnoj ceni dobija se moćna izlazna snaga, koja uz visoku efikasnost (preko 85%) i ostale napredne tehnologije namenjene da obezbede maksimalno efikasno funkcionisanje i stabilnost, može da odgovori na visoke zahteve koje postavite pred njega.

 

Pored svega dobijate i izuzetno tiho rešenje, te niste prinuđeni da pravite kompromis između neophodne snage za funkcionisanje računara i ugodnog rada, što će umeti da cene svi oni koji dobro znaju kako je neprijatno provoditi sate uz buku i zujanje koje dolazi iz naponske jedinice unutar kućišta.

 


Proizvođač Chieftec
Model CTG-750C A-80 series
Tip Active PFC
Izlazna snaga 750W
Standard ATX 12V v.2.3
AC Input 230V / 6A
Efikasnost >85%
Ventilator 1 x 120 mm
Zaštita OVP (Over Voltage Protection), UVP (Under Voltage Protection),
OCP (Over Current Protection), SCP (Short-Circuit Protection),
OPP (Over Power (Load) Protection), OTP (Over Temperature Protection)
Sertifikati 85+ only 230V
Dodatno AFC (Automatic Fanspeed Control)
Naponske grane (12V) +12V1: 35A, +12V2: 35A; Maksimalna kombinovana snaga: 648W
Ostale grane +5V: 22A, +3.3V: 22A; Maksimalna kombinovana snaga: 130W
Fiksni priključci 24(20+4)pin ATX, 8pin EPS 12V, 4pin PIV
Modularni priključci 2x8(6+2)pin PCI-E, 6xSATA, 4xMolex 4pin, 2xFloppy
Dimenzije 150mm x 140mm x 87mm
Cena 13,442.00 din
Kontakt www.ewe.rs

 

Autor: Dejan Stojanović